FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Mysteeri: Solway Firthin ”avaruusmies”

Tämä kiehtova tapaus sattui vuonna 1964 Englannissa, Burg Marshin alueella, kun palomies-valokuvaaja-historioitsija Jim Templeton otti valokuvia tyttärestään. Templeton otti kolme kuvaa ko. tilanteesta, ja kaksi niistä näkyivät normaalisti. Kolmannen otoksen kohdalla kuitenkin nousi kysymysmerkkejä, sillä tytön taakse oli ilmestynyt tuntematon olento jolla näytti olevan päällään ”avaruuspuku”.

Templeton oli täysin varma ettei tytön läheisyydessä ollut ketään kuvan ottohetkellä. Hänen mukaan ainoat henkilöt olivat kaksi naista jotka istuvat autossa kauempana alueesta. Julkistamisen jälkeen valokuva keräsi suurta kiinnostusta ufologien keskuudessa. Kuvien kehittämisen jälkeen, Kodakin laboratoriolta pyydettiin lausunto kuvien aitoudesta. Heidän mukaan otokset olivat täysin aitoja ja normaaleja, eikä nitä oltu manipuloitu millään tavalla.

Jälkeenpäin on spekuloitu, että kyseessä olisi Jimin vaimo Annie. Hänet oltiin nähty myös muissa valokuvissa. Kameran näkökenttä näytti vain 70 prosenttia todellisen kuvan pinta-alasta, joten on hyvin mahdollista että Annie ei näkynyt kamerassa kun kuva otettiin. Hän piti yllään sinistä mekkoa, joka on muissa valokuvissa muuttunut vaaleaksi ylivalottumisen vuoksi. Kun kuvaa ”photoshopataan”, eli tummennetaan sekä suoristetaan horisontti, alkaa avaruusmies näyttämään entistä enemmän ihmiseltä jota kuvataan takaapäin.

Vein kuvan Carlislen poliisiasemalle. Heidän tutkimusten mukaan kuvassa ei ole mitään outoa aitouden suhteen. Kun kuva oltiin annettu Cumberland News-sanomalehdelle, tuli siitä muutamassa tunnissa iso hitti. Otos ei todellakaan ole väärennös, ja kuten muutkin, olen todella hämmentynyt siitä mikä olento kuvassa voisi olla. Valokuva on ollut nyt neljä vuosikymmentä julkisesti katsottavissa, ja sen mukana olen vastaanottanut tuhansia kirjeitä joissa on erilaisia selityksiä mysteeristä – suurin osa niistä ovat olleet järjettömiä, Jim kertoo.

Templetonin mukaan kuvan julkistamisen jälkeen hänen luonaan vieraili kaksi miestä, jotka kertoivat olevansa hallituksen leivissä. He eivät kuitenkaan suostuneet näyttämään virkamerkkejään. Miesten tunnistamiseen riitti kuulemma jokin virallinen numero, ei nimiä.

Jim vei kaksikon paikkaan jossa kuva otettiin, ja hän kertoi heille ettei tiedä mistä olento oli tullut valokuvaan. Tämän selityksen jälkeen parivaljakko hermostui ja jätti Templetonin sille paikalle – hän joutui kävelemään takaisin kotiin.

Jim kertoi myös, että Etelä-Australiassa, Woomeran testialueella olisi jouduttu peruuttamaan Blue Streak-ohjuksen ampuminen koska paikassa oli nähty kaksi isokokoista miestä. Kun testialueen eräät teknikot olivat nähneet Templetonin valokuvan, näyttivät ohjusalueella majailleet miehet samannäköisiltä.

Valokuvaa tarjottiin jälkeenpäin myös Britannian puolustusministeriöön tarkasteltavaksi, mutta heitä se ei kiinnostanut.

Kodak tarjosi vuoden ilmaiset filmit sille joka selvittäisi olennon mysteerin. Kukaan ei ole vielä saanut kyseistä palkintoa. Tämän jälkeen taru Solway Firthin avaruusmiehestä virallisesti syntyi.

KATSO KUVA TÄSTÄ (WIKIPEDIA)
KESKUSTELUA ABOVETOPSECRET.COM-SIVUSTOLLA
KESKUSTELUA ABOVETOPSECRET.COM-SIVUSTOLLA II
RATIONALWIKI

Tykkäys ja jakotoiminnot:

7 kommenttia aiheeseen: Mysteeri: Solway Firthin ”avaruusmies”

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • TheWonderer sanoo:

  En itse kyllä näe tuossa kuvassa mitään avaruuspukua…

 • kosone sanoo:

  yliköpö

 • Wespa sanoo:

  Hmm tämä on mielenkiintoinen artikkeli. Kiitos Mazahito. 🙂

 • Henkka sanoo:

  ”Avaruushemmo” on Jim’s vaimo Annie. Verkossa on kuvia tuosta kuvaushetkestä ja Anniella on ainakin toisessa kuvassa saman värinen vaatetus päällään. Joissakin kuvissa Anniella on tuon mekon lisäksi myös jonkinlainen myssy päässään. Ajallehan oli tyypillistä, että naiset pitivät hiuksiaan kiinni/peitettynä ”myssyllä”.

 • Mazahito sanoo:

  Mielestäni kyseessä on myös Annie, joka vain puhtaasti unohdettiin taustalle. Tuo selitys kenties paras. Joku tarjosi henkilöä joka ratsastaa.

 • Jacke sanoo:

  Jotain kuvaa katsoin, niin voi siitä hahmottaa myös miehen paljaan selän jne. Joku siis on vain seisonut hieman kauempana tytön takana =)

  Tai ottaen huomioon, että kyseessä on 60-luku, jolloin taisi olla kilpajuoksu avaruuteen. Joku on hommannut astronautti-ilmapallon siinä huumassa ja se nyt näkyy tytön takaa =)

 • tki sanoo:

  Solway Firthin ”avaruusmieheen” liittyvät myös ”mustapukuiset miehet” sekä kylmä sota ja ydinsodan uhka.

  Pian kuvan julkistamisen jälkeen kuvan ottaneen Jim Templetonin luona vieraili kaksi mustiin pukeutunutta miestä, jotka väittivät olevansa hallinnon edustajia ja jotka viittasivat toisiinsa numerokoodein. Templeton piti myöhemmin miesten käyttäytymistä uhkaavana, mutta suostui ajamaan nämä kuvan ottamispaikalle, jossa miehet esittivät kysymyksiä tapahtumista. Sitten miehet esittivät yllättävän kysymyksen: he halusivat tietää missä kohtaa Templeton näki TOISEN ”avaruusmiehen”. Kun Templeton väitti ettei tiennyt kuin yhdestä ”avaruusmiehestä”, mustapukuiset miehet alkoivat käyttäytyä oudosti ja aggressiivisesti. Oudot miehet uhkailivat Templetonia ja kielsivät tätä puhumasta lisää asiasta.

  Vain päivää myöhemmin kuvan ottamisesta, Australian Woomerassa testattiin brittien uutta salaista ohjusasetta, mutta testi jouduttiin keskeyttämään, kun yhtäkkiä laukaisualustalle ilmestyi kaksi henkilöä, joita myöhemmin kuvailtiin ”avaruusmiehiksi”. Keskeytyksen takia testi peruttiin ja uusi superase tuomittiin epäonnistuneeksi.

  Kahden tapauksen yhdistävä tekijänä on se, että uuden superohjuksen osat koottiin brittien sotilastukikohdassa, vain 30:n mailin päässä paikasta, jossa kuva ”Solway Firthin avaruusmiehestä” otettiin. Tiesivätkö ”miehet mustissa” tästä yhteydestä? Olisiko brittien uusi superohjus ollut ratkaisevassa asemassa, jos ydinsota olisi syttynyt kylmän sodan aikana? Miksi mysteerihenkilöt pyrkivät estämään ohjuksen laukaisun?

  Saatta olla, että Solway Firthin ”avaruusmies” kumppaneineen olivat aikamatkaajia ydinsodan kohdanneesta tulevaisuudesta, jotka oli lähetetty takaisin ajassa estämään uuden superaseen kehitys ja globaali ydintuho.

  http://www.youtube.com/watch?v=dvEBD6ycfLc

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *