FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Onko ihmisen sielu todellinen?

Osittain YLE:n Areenan Mielen salattu voima sarjan inspiroimana ajattelin kirjoitella sielun olemassaolosta.

Monet asiat näyttäisivät viittaavan siihen, että elämä on paljon laajempi asia mitä pystymme ymmärtämään tämän hetkisellä yleisellä maailmankuvallamme. Onko mahdollista, että ihmisen sielu olisi todellinen? Käytän tässä sanaa ”sielu” koska se on yleisesti tunnettu termi, parempi sana olisi kuitenkin tietoisuus, sillä sielu sisältää paljon uskonnollisia käsityksiä, kun taas tietoisuus kuvaa mielestäni paremmin sitä mitä meistä jokainen jollain tapaa on.

Onko mahdollista, että se joka kokee elämää (kokija) ei olisikaan itse keho tai aivot? Onko mahdollista, että aivot ovat vain vastaanotin, mutta me olemmekin itse lähetys? Onko mahdollista, että keho tai aivot olisivatkin vain tietoisuutemme sisällä mahdollistamassa ihmiskokemusta? Tähän näyttäisi viittaavan moni yliluonnolliseksi luokiteltu seikka ja kokemus.

Viitteitä laajemman tietoisuuden/sielun olemassaoloon

Ruumiista irtautumis -ja kuolemanrajakokemukset

Ruumiista irtautumis -kokemuksissa henkilö kokee tietoisuutensa/minuutensa irtautuvan maanpäällisestä ruumiistaan. Hän saattaa nähdä ruumiinsa ylhäältäpäin ja mahdollisesti matkustaa muihin paikkoihin, kuten esim. viereisiin huoneisiin. Monissa kuolemanrajatapauksissa henkilö on voinut kertoa tarkkaan ympärillä käytyjä keskusteluja, vaikka hänen aivonsa ja kehon aistinsa eivät ole toimineet tuona aikana. Joskus henkilö on voinut kertoa tapahtumia ihan eri huoneista tai ympäristöistä missä hänen kehonsa oli.

Yleistä kuolemanrajakokemuksessa on se, että henkilö kokee nousevansa tunnelia pitkin valoa kohti. Valossa hän kohtaa sukulaisia, Jumalaksi/Jeesukseksi/Enkeliksi tai muuksi tulkittuja hahmoja ja saattaa käydä elämäänsä läpi. Yleistä on myös, että tässä vaiheessa hän saa tehtäväkseen vielä palata maan päälle ja niin hänen kehonsa herääkin henkiin ja hän on taas normaalissa ihmisolemuksessaan.

Kuolemanrajakokemuksen ja ruumiista irtautumisen erottava tekijä on se, että ruumiista irtautumis -kokemuksessa ruumis on täysissä voimissa kun taas kuolemanrajakokemuksessa aivot saattavat olla kokonaan lamaantuneet ja sydän ei lyö. Ruumiistairtautumis kokemuksessa sielukeho voi seikkailla ympäriinsä, kun taas kuolemanrajakokemuksessa sielukeho menee yleensä tunnelin kautta valoa kohti.

Muistot entisistä elämistä / Reinkarnaatio

Monet ihmiset, varsinkin hyvin pienet lapset saattavat muistaa entisiä elämiään. Näiden kertomusten pohjalta on tehty paljon eri tutkimuksia, niin pienillä lapsilla kuin myös vanhemmilla ihmisillä. Joskus henkilö on vaivutettu hypnoosiin tai transsin kaltaiseen tilaan, jolloin hänen tietoinen egonsa tai mielensä ei ole ollut häiritsemässä niin paljon muistamisprosessia. Osa näistä tapauksista voidaan tulkita vain ihmisten kertomuksiksi tai ympäristön kautta tiedon keräämiseksi, mutta on olemassa monia hyvin mielenkiintoisia tapauksia ja tutkimuksia entisten elämien tiimoilta.

Joissain tutkimuksissa on huomattu myös nykyisen elämän ja entisen elämän ihmisten ulkonäössä ja genetiikassa paljon yhtäläisyyksiä. Traumaperäisissä kuolemissa yleistä on myös vammojen siirtyminen tulevaan sikiöön. Jos entisessä elämässä kuoli esim. päähän ammuttuun haavaan, niin vauvalla saattaa olla syntymämerkki samassa kohtaa. Näitä tapauksia on kerätty tutkimuksissa useita satoja.

Nukkuminen

Unen aikana ihminen vaipuu tilaan, jossa hänen maailmansa muuttuu täysin tai lähes täysin. Hän kokee olevansa ihan eri ihminen, joskus jopa eläin. Hänen ympäristönsä ja luonnonlait saattavat olla ihan erilaisia ja muutenkin unen aikana lähes kaikki on mahdollista. Joidenkin teorioiden mukaan nukkumisen aikana ihmisen tietoinen osa erkaantuu toiselle kokemisen tasolle, jotkut käyttävät tästä nimitystä astraalitaso.

Loppujenlopuksi tiedämme unesta hyvin vähän ja yleinen olettamus on se, että uni on aivojen tapa käsitellä eri muistoja ja järjestellä mieltä. Unen maailmassa kaikki koetaan kuitenkin yhtä todellisena kuin hereillä ollessakin, unessa on hyvin vaikea pitää kokemustaan epätodellisena, samaan tapaan kuin hereillä ollessa on vaikea pitää todellisuutta epätodellisena. Itseasiassa oman selkouneni aikana olen ollut tietoinen ns. normaalista olotilasta, mutta tuolloin unimaailma tuntui todellisemmalta, vaikka tiedostin millanen maailma minua odottaa kun herään.

Millä tapaa määrittelemme mikä on totta ja mikä ei? Kaikki kokemukset tapahtuvat kuitenkin tietoisuutemme/kokemuksemme sisällä. Unien maailma näyttäisi viittaavaan siihen, että on olemassa toisiakin todellisuuksia, jostain syystä pidämme unta vaan niin itsestäänselvyytenä ja lapsesta asti meille on kerrottu, että unet eivät ole totta, niin meille on kehittynyt tietty asenne unta vastaan. Mitä jos uni onkin vain yksi taso jota tietoisuutemme kokee? Mistä tiedämme, että tämä kaikki ei olekkaan toisenlaista unta josta joskus heräämme? Voisiko ruumiin kuoleminen olla tapa herätä toiseen todellisuuteen?

Aaveet ja kummittelu

Joillain ihmisillä on yliaistillisia kokemuksia kummituksista, eli kuolleiden hengistä. Tapauksissa esim. kuollut sukulainen on tullut jättämään viestin, että kaikki on hyvin ja elämä jatkuu kuoleman jälkeen. Ilmiön harvinaisuuden takia se on joskus laitettu humpuukiluokkaan, mutta todellisuus saattaa olla tarua ihmeellisempää. On olemassa myös niin sanottuja riivanhenkitapauksi,a joissa kummitukset (kuolleiden henget) ovat vaikuttaneet ihmisten elämiin pitemmänkin aikaa mm. siirrellen esineitä ja aiheuttaen koputuksen ääniä. Näiden kokemusten perusteella vaikuttaisi siltä, että on olemassa jonkinlainen välitaso jossa ihmisen tietoisuus voi vielä seikkailla.

Loppuajatukset

Ihmisen sielua on pyritty kuvaamaan monilla eri tavoilla, itämaisissa uskonnoissa uskotaan mm. chakrojen ja astraalikehon olemassaoloon. Laajemman tietoisuuden tieteellinen todistus vaatii kuitenkin oikeanlaisen lähestymistavan. Aluksi on aina huhupuheita, kokemuksia ja kertomuksia, sitten pyritään saamaan useita toistuvia havaintoja ja tutkimuksia. Tämän jälkeen havaintojen ja tutkimusten perusteella luodaan teoria.

Tällä hetkellä tutkimuksia on tehty moneltakin eri saralta, mutta vielä ei ole saatu aikaan pätevää teoriaa esim. siitä mikä on tietoisuus tai sielu (tällä hetkellä ymmärrämme asiaa mm. biologian kannalta), mutta onko se edes mahdollista jos tietoisuus itsessään on laajempi asia kuin kokemamme fyysinen todellisuus? Sillä jos tietoisuuden pysyvyys (sielu tms.) itsessään ei sovellu nykyiseen kuvaan maailmastamme (niin kuin mm. reinkarnaatio näyttäisi kertovan) ja tieteestämme, niin pitäisikö silloin maailmankuvaa ja tiedettä kehittää, olettaen että tietoisuuden jatkuvuus (sielu) on todellinen. Tällä hetkellä sielun olemassaoloa pyrkivät selittämään monet eri uskonnot, mutta mielestäni on jo aika asian tieteelliselle käsittelylle.

Jos tulemme päätökseen, että sielu tai ihmisen laajempi pysyvä tietoisuus on todellinen avautuu meille aivan uudenlainen maailma. Samalla vastaan tulee paljon uusia kysymyksiä: mitä on kuoleman toisella puolen, miten sielu valitsee mihin syntyy, mitä muita kokemisen tasoja on, entäs sitten telepatia? jne…

Aiheeseen liittyvää katsomista ja lukemista:
Mielen salattu voima osa 2/3 (Telepatiatutkimuksista, ruumiistairtautumisesta yms.)
en.wikipedia.org/wiki/Reincarnation_research (Reinkarnaatiotutkimuksista)
reluctant-messenger.com/reincarnation-proof.htm (Reinkarnaatiotutkimuksista)
en.wikipedia.org/wiki/Near-death_studies (Ruumiistairtautumis-/kuolemanrajakokemuksista)
sciencedaily.com/releases/2008/09/080910090829.htm (Ruumiistairtautumis-/kuolemanrajakokemuksista)
paranormaaliblogi.net/index.php/2008/03/03/ooben-saavuttaminen/
(Ruumiistairtautumisen harjoittelua)

Tykkäys ja jakotoiminnot:

50 kommenttia aiheeseen: Onko ihmisen sielu todellinen?

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • Ogeli sanoo:

  Sielu on tietoista energiaa. Ruumiimme on kotelomme, jonka sisällä on tämä valo ja viisaus. Mutta moni meistä on unohtanut totuuden ja kuvittelee että vain fyysinen on todellista. Sen takia olemme ristiriidassa itsemme kanssa ja maaplaneetta on hätää kärsimässä. Mutta kyllä me vielä löydämme tiemme takaisin ykseyteen. 🙂

 • Nova sanoo:

  tämä voi olla se syy miksi hienoimmat kulttuurit tuhoutui, eivät aseita tarvinneet vain ymmärsivät mikä elämässä on tärkeintä. kunnes olosuhteiden johdattelevana rupesivat muut riistämään heikompiaan vallan ja maallisen takia, koko käsitys elämisen tarkoituksesta väistyi ja vaipui täten vähitellen unholaan ja samaa rataa on pääsääntöisesti jatkunut tähän päivään asti missä vallan himo raha ja ,media ja poliittinen ilmapiiri päättävät mitä tehdä kaikki perustuu kuitenkin näihin samoihin aatteisiin jotka veivät spirituaalisen ajattelun ja hiljentymisen kadoksiin vain harvat yrittävät nostaa tätää vanhaa ajattelua ilmoille mutta minkäs teet tässä vaiheessa.

 • wendigo sanoo:

  todella hyvä artikkeli.

 • jatu sanoo:

  En osaa tuohonkaan vastata, mutta kun pitää juuri kuolutta ihmistä kädestä tai silittelee juuri kuolutta lemmikkiä.

  Tunne on todella epäaito, tunne on kuin pitäisi pelkästä kuoresta kiinni? Jotakin puttuu?

 • turret tusk sanoo:

  kiinnostava juttu..

 • Nexeon sanoo:

  Ihan hyvää pohdintaa. Itse uskon tämän ”sielun” olemassaoloon, we are spiritual beings. Se on vaan jotain mikä meiltä on unohtunut tässä vuosien varrella, se ja sielun salat. Sanoisin, että meillä on sellainen näkymätön linkki ihmiskehon ja sielun välillä. Emme koskaan voi lopullisesti kadottaa kehoamme ruumiistairtaantumisen aikana vaan aina palaamme takaisin kehoomme, huolimatta siitä kuinka kaukana olisimme kehostamme (esim. maapallon ulkopuolella, kaukana aurinkokunnastamme).

  Sitten vielä tuosta itsensä parantamisesta muutama sana. Mielen/sielun parantavista voimistahan on ollut useita videoita, eräs muistui mieleen jossa aasialainen mies kykeni parantamaan ihmisiä pelkästään käsillään. Eräs jenkkiläinen tutkimusryhmä tai vastaava kuuli miehestä ja kiinnostui asiasta sen verran,että päättivät käydä tapaamassa tätä miestä ja katsomassa ihan omin silmin pitikö tämä paikkansa. Videolla näytetään muutama todella vakuuttava esimerkki miehen kyvyistä jotka hän sanoi saaneensa vuosien meditoinnilla. En nyt tietenkään löytänyt tuota videota mutta pistän linkkiä jos/kun sen löydän.

 • Silence sanoo:

  Aihepiiri on sen verran vaikea, että lukijalla täytyy olla avara mieli (mieluummin ilman tajuntaalaajentavia aineita) =)

  Ogelikin mainitsi ykseyden, siitä on hyvä aloittaa. Täytyisi aluksi muistaa, että on olemassa vain yksi ja se on itse Luoja, muita ei ole – muut ovat vain harhaa.

  Luoja halusi kokea itseään ja oppia itsestään, näin syntyi ensimmäinen ajatus maailmasta (alkuräjähdys?). Käsittääkseni Luojaa ei voi oikein personoida, koska se on sama kuin Pyhä Henki – kaikkialla ympärillämme. Kaikki tapahtuu siis Luojassa (sisällä?). Olemme Luojan mielen tuotetta, Luoja ”lohkoi” mielensä erillisiin osiin (muista, että erillisyys on harhaa), jotta pystyisi tarkkailemaan itseään paremmin. Luoja ”pilkkoi” itseään osiin, aliluojiin / Jumaliin, jotka puolestaan loi itseään yhä pienempiin tietoisuuksiin.

  Mitä enemmän Luojan alialiali…persoonia luotiin, niin sitä vähemmän he tiesivät ja muistivat alkulähteestä (Luojasta itsestään). Mitä vähemmän Luojan mielen osanen muisti ykseystotuudesta, niin sen materialisempi oli olennon rakenne. Lopulta luotiin lihallinen ihminen, joka oli hyvin kaukana eteerisistä tietoisuuksista.

  Oikeastaan ihminen on vain Sielutason tietoisuuksien tapa pystyä kokemaan äärimmäinen erillisyys / polariteetti. Tämä ihmisen 3D-taso on keino kokea pahaa ja hyvää sekä tehdä niiden välillä vapaita valintoja (vapaa tahto). Ilman vastakkaisuuksia ei voisi oppia toista puolta ja näin ollen ei olisi tavallaan kumpaakaan – jos ei olisi pahaa, näin ollen ei voisi olla tietoinen hyvästäkään. Tämän vuoksi Jumala suo pahan olemassa olon, niin kauan kuin näkee, että sitä tarvitaan.

  Ihmiseksi tullaan eteerisimmiltä tasoilta, ennen syntymää on jo valittu ne sielut, jotka ovat tulevat vanhemmat sekä on myös itse laadittu oman elämän kulmakivet, joihin törmätään jossakin vaiheessa elämää. Sielu itse siis on laatinut ”opetussuunnitelman” omalle elämälle, mitä aihepiirejä tulevassa elässä on määrä kohdata ja oppia niistä jotain. Joillakin on vaikeakin elämä, mutta he ovat itse niin halunneet, jotta he voisivat oppia siitäkin jotain. Sielutasolla tiedämme ne aihepiirit joita meidän täytyy ”korjata” itsessämme, jotta matka voisi jatkua kohti alkulähdettä (itse Luojatietoisuutta), johon lopulta sulaudumme, kun olemme siihen valmiit (reinkarnaatio) ja täysin jälleen muistaneet, että olemme itse Luoja. (kun kaikki Luojan tietoisuuden osat ovat löytäneet tiensä takaisin alkulähteeseen, niin silloin Luoja kokoaa yhteen kokemansa ja edellinen maalimankaikkeus katoaa ja syntyy uusi, joka on täysin erilainen, kuin edellinen jne. – Brahman hengitys)

  Ihminen ei muista noita sielutason ”aikoja”, koska syntyessään sielu kulkee ”unohduksen verhon” läpi. Tämähän vain sen vuoksi, että kokisi oppimisen erehdyksineen ja virhevalintoineen, jos tietäisi jo, että ihmisyys on pelkkää harhaa, niin silloin ei voisi kokea ihmiselämää niin kuin sen on tarkoitettu. Ihmiselämä on täynnä ”oppitunteja”.

  Nykyihminen on etsinyt Jumalaa tuolta jostakin ulkopuolelta, vaikka totuus taitaa olla ihmisen sisällä. Ihmistä luodessa siihen henkäistiin Pyhä Henki ja näin ollen ihminen on Jumalan Hengen temppeli, jossa asuu Jumalan Henki (1.Kor 3:16-17). Sanotaan myös, että meidät luotiin Jumalan kuvaksi. Eräs Jumalan nimikin on mielenkiintoinen, ”Minä olen” sanoo Jumala nimekseen muistaakseni Moosekselle. Onhan Minä olen -nimi kyllä ihan looginen, jos kerta olemme kaikki vain yksi ja sama Luoja, ei ole olemassakaan muita, niin voi silloin sanoa, Minä olen se mikä minä olen.

  Ihmisen sanotaan olevan lähellä sitä hetkeä, kun tietoisuus ottaa harppauksen ja saamme käyttöömme mm. sen telepatian jne.

  Lyhyesti sanottuna, ihmisen täytyy nostaa ymmärrystä sen verran, että tajuamme edessä olevan illuusioverhon (apokalypsi), joka on pitänyt ennen ihmistä rajallisen tiedon vankina. Kun pystymme nostamaan verhon edestämme, niin eteemme avautuu täysin uusi maailma. Teemme Taivaan maan päälle.

 • Mia sanoo:

  Oli hyvä artikkeli kyllä 🙂

  Muutaman mielipiteen/näkemyksen voisin kyllä lisätä… Nimittäin chakrat ei pitäisi liittyä niinkään uskonnolliseen tapaan katsoa asiaa vaan ennemminkin maanosiin tai alueisiin liittyviä ollut alunperin. Ja hoidollisiin.

  Ja noihin reinkarnaatioihin liittyen olen monesti miettinyt sitä, että voisko ne kuitenkin olla jotakin geeniperäisiä takautumia, jonka vuoksi ne voivat tulla tietyssä mielentilassa tietoisuuteemme. Eli siis jonkun esi-isän tai muun aiemman sukulaisen kokemuksia, jotka kulkevat kuin geeneissä. Tai sitten tänne jää energiajälki kaikista kokemuksista, jotka sitten joku voi aistia esim. hypnoosissa, vaikka itse ei varsinaisesti olisikaan ollut kokijana, vaan kokee sen kuin olisi ollut.

  Nimittäin tutkimuksia on myös siitä, että saman kokemuksen tai tilanteen on kokenut joku muukin aiemmin samalla tavalla. Näitä voisi ehkä olla enemmänkin kuin mitä on tullut ilmi, mikäli tutkittavia olisi enemmän? Kukaties?

  Ja kukapa sen totuuden tietää- tämä nyt oli vain eräs näkökulma- ja näitähän maailmassa piisaa 🙂

 • Dr.Z sanoo:

  Uskon itse sielunvaellukseen ja siihen että on ollut edellisiä elämiä. Mutta tulevaisuuden ennustamista, sitä en pidä mahdollisena.

 • Ogeli sanoo:

  Silence selkeästi tietää mistä puhuu. 🙂

 • seppo sanoo:

  Silver Shortage This Decade, Silver Will Be Worth More Than Gold
  http://losportalos.blogspot.com/2011/09/silver-shortage-this-decade-silver-will.html

  Euro-valuutan loppu oven takana – suojaudu nyt hopealla!
  http://losportalos.blogspot.com/2011/09/euro-valuutan-loppu-on-oven-takana.html

 • Nexeon sanoo:

  Silencen jutut kuulostavat olevan peräisin ”Yhden Laki” kirjasta:)

 • Jees sanoo:

  Minäkin uskon kyllä sielun erillisyyteen kehostamme omien kokemuksieni takia. Mutta en usko tuohon ykseys juttuun, enkä oikeastaan mihinkään muuhunkaan valmiiseen malliin. Jokseenkin koen että jokainen voi oppia asiasta ilman opastajaakin itse pohtimalla jotain, mutta varmaksi näemme sen vasta kun tulemme tiemme päähän 🙂

 • Laura sanoo:

  On. 🙂

 • Silence sanoo:

  En oikein tiedä mistä juttuni ovat peräisin, mutta olen lukenut vaikka mitä mm. Nexeonin mainitseman Yhden laki -kirjan (ja TV:stä tietysti kaikki dokkarit). Tosin senkin jutut taitavat pohjautua hindulaisuuteen, ainakin samoja piirteitä on. Välillä tuntuu, että esim. hindujen jutuissa on enemmän logiikkaa kuin kristinuskossa, joka ei niinkään selitä kosmoksesta juuri mitään jne.

  Kristinuskoa pidetään yksijumalaisena (monoteismi), mutta heti Luomiskertomuksessa Jumala pohtii monikossa ”Tehkäämme ihminen…”. Onko siis Jumalamme skitso ja juttelee kolmensa eri persoonansa kanssa – Isä, Poika ja Pyhä Henki. Vai onko kristinusko sittenkin monijumalallinen (polyteismi), monet eri jumalolennot osallistui maan luomiseen? Tällainen ihmeellinen kolminaisuus saakin ulkomaalaiset luulemaan, että uskomme moneen eri jumalaan.

  Mutta niin, Mia mainitsi chakrat. Taitaa ne liittyä joka uskontoon, mutta niidenkään osuudesta uskoon kristinusko ei taida juurikaan mainita mitään. Kirkkotaiteessa voimme nähdä (kirkkaan) kehän joidenkin ihmisten pään ympärillä. Tämä kehä kuvastaa avoinna olevaa kruunuchakraa, henkilö on siis täysin valaistunut, kuten oli mm. Jeesus. Kristinusko kyllä mainitsee valaistumisen, mutta jättää sanomatta, että se liittyy chakroihin. Chakrat puolestaan liittyvät siihen lisääntyvään tietoisuuteen.

 • seppo sanoo:
 • höpöhöpö sanoo:

  höpöhöpö juttuja..ihmiset sekottavat aivot ja sielun..kun ihminen kuolee niin aivot lopettaa toimintansa. Se minkä ihminen on oppinut elämänsä aikana ei siirry mihinkään vaan kuolee ihmisen ruumiin mukana..

 • turret tusk sanoo:

  aivot lopettaa toiminnan ja niistä syntyy aivottomia aaveita..

 • Silence sanoo:

  Seppo, tiedät varmaan, että tuo kirja on plagiaatti Yhden laista =)

 • seppo sanoo:

  silence: vaan mitäpä sen väliä vaikka olisikin plagiaatti, hyvää luettavaa se kuitenkin oli ja jossakin mielessä valaisevampi kuin yhdenlaki. rahalla kuitenkaan mitään merkitystä pitäisi näissi henkisyysasioissa olla joten who cares?

 • Juissi sanoo:

  höpöhöpölle.
  onko elämässäsi mitään iloa/määränpäätä???

 • Silence sanoo:

  Seppo, rahalla ei nimenomaan pitäisi olla merkitystä, mutta tuo Saul Von Bell otti pitkiäkin lainauksia Yhden laki -kirjasta ilman lupaa tuohon teokseensa. Kaiken huipuksi sitten alkoi rahastaa ”omalla” kirjallaan, kunnes Yhden laki -kirjan kirjoittaja teki sille lopun. Saul Von Bell kummasti myös sitten poisti sivunsa netistä heti tämän episodin jälkeen ja nyt sitten se kirja on saatavilla enää ”hämäristä” netin kolkista ilmaiseksi.

  Rehdillä pelillä on väliä.

 • seppo sanoo:

  Silence: eikös tämä ”hämäristä” netin kolkista ilmaiseksi lataaminen ole vain hyvä asia? Tieto leviää ja sehän on pääasia. Scribd ei tietääkseni ole niitä netin hämärimpiä sivustoja, vaan yksi käytetyimmistä kirjapalveluista maailmassa. Miksi olen aistivani sinusta mustamaalaamisen siemenen? Oletko kenties katkera siitä, ettet päässyt osalliseksi maineeseen, nimeen, rahaan tms? Ja eikös se ole myös niin, että suomessa jokaisen on kuitenkin jostain saatava kasaan edes osa kirjan tekemiseen liittyvistä kustannuksista. Onko siis väärin pyytää kirjasta pieni summa rahaa, jotta tietoa saadaan levitettyä eteenpäin? Ei minusta, sillä muutoinhan kaikki kirjailijat olisivat vararikossa.

 • höpöhöpö sanoo:

  juissi ”onko elämässäsi mitään iloa/määränpäätä???”
  otan elämän joka hetkestä kaiken irti ja pyrin nauttimaan pienimmistäkin asiosta juuri sen takia koska tiedän että elämä on hyvin lyhyt..

 • Silence sanoo:

  Seppo, pointtini on se, että toinen yritti saada rahaa toisen kustannuksella ja sehän ei ole oikein.

  En mielestäni mustamaalaa tai muutenkaan liity kirjaan mitenkään, muuten kuin että olen näiden kirjojen lukija.

  Muistutin sinua ja muitakin vain mikä on ko. kirjan taustat ja nehän ei ollut kovin valoisat. Kirjan kirjoittaja itse pilasi oman maineensa omalla toiminnallaan. Ensiksi pyysi kirjasta rahaa ja kun plagiointi tuli julki, niin sitten poisti äkkiä sen sivut netistä – kovin on hämärää toimintaa.

  Ei siinä olisikaan ollut mitään väärää, jos hän olisi toiminut oikein, kirjoittanut itse kirjansa jne.

  Moraalitonta on yrittää tehdä rahaa toisen kustannuksella, jos minulta kysytään.

 • Miffy sanoo:

  Nimimerkille ”jees”: ei ykseyteen kuulukaan uskoa, sen voi kyllä tajuta ja silloin ymmärtää miksi asia on aina ollut itsestäänselvästi niin. sitä kutsutaan heräämiseksi, valaistumiseksi, pyhäksi hengeksi ja ties miksi (riippuen kielestä ja koulukunnasta) mutta juttu on aina sama, koska …..koska juttu on aina sama 😀 Tässähän tämä, tämä on ollut aina, kokija on kokemus itse. Narun molemmat päät ovat samaa narua vaikka toisiaan katsellessaan uskovat olevansa erillisiä. Tiede on juuri löytämäisillään sen mikä on aina ollut, ja kun hiffaa mikä ”se” on niin sille on aivan pakko räjähtää nauramaan. Se on niin yksinkertaista, ja juuri siksi sen tajuaminen on niin vaikeaa. 🙂

 • WM_ sanoo:

  höpöhöpö:
  syyskuu 18, 2011 19:46

  ”höpöhöpö juttuja..ihmiset sekottavat aivot ja sielun..kun ihminen kuolee niin aivot lopettaa toimintansa. Se minkä ihminen on oppinut elämänsä aikana ei siirry mihinkään vaan kuolee ihmisen ruumiin mukana..”

  Veikkaan, ettet ole katsonut noita YLE:n dokumentteja. Siinä on eräs yliopisto kerännyt ja tutkinut yli 2500 jälleensyntymiskertomusta ja dokkarissa kerrotaankin muutamasta. Mutta eihän nämäkään riitä joillekin edes syvällisempiin pohdintoihin aiheesta..

  Mainittakoon kertomukset, joissa kuolevat näkee kuolleita sukulaisiaan (dokkarissa oli tästä useampi kertomus. Keskimäärin 20 tuollaista per vuosi kuulee kuolleita hoitava lääkäri) sekä tapaukset, joissa kuolleet ottavat yhteyttä sukulaisiinsa juuri kuoltuaan.

 • (?) sanoo:

  Jos haluaa tietää totuuden tai sinne päin olevaa selvyyttä sielun asioihin. Voi lukea Michael Newtonin kirjoja. Suomeksi käännettynä kaksi ensimmäistä kirjaansa: Journey of Souls (1994), Sielujen matka ja Destiny of Souls (2000), Sielujen kohtalo. Kolmas ei niinkään kiinnosta mutta odotan neljännen ja viimeisen kirjan käännettävän suomeksi.

  Niistäkin saanut varmistuksen, etteivät noi liity millään tavallaan uskonnollisiin asioihin. Ihminen on luonut uskonnon ja sen ympärillä olevan järjestelmän. Se mitä meille on opetettu ja mistä jotkin asiat ovat ehkä lähteneet, ovat mahdollisesti tulleet extraterrestriaalisten olentojen kautta. Mitään ei kannata poissulkea koska me ei todellakaan tiedetä mutta aina voi olla sekin mahdollisuus olemassa.

 • seppo sanoo:

  Jos joku haluaa tietää tarkemmin sielun rakenteesta ja energiamatriisista ja ihmiskunnan nykytilanteesta, niin suositeltavaa luettavaa ovat nämä kirjat:

  – Whitley Strieber – The Key: A True Encounter
  – Chris Thomas – The Universal Soul
  – Sonia Choquette – Trust Your Vibes: Secret Tools for Six-Sensory Living

 • Entity sanoo:

  Unohtakaa energiamatriisit ja muu nykypäivän joutava lätinä. Pureutukaa luihin ja ytimiin. Kysykää ilmiön kohdatessanne mikä se on itsessään, sellaisena kuin se todella on eikä sellaisena kuin sen pitäisi olla tai sen haluaisitte olevan.

  Sielu on todellinen, mutta mielestäni maallinen ja luontomme sisältää asioita, joita pidetään usein virheellisesti yliluonnollisina. Itsekin osaan pari temppua, joita on yleensä turha selittää, enkä selitä nytkään. Saamapuolelle päässeet tai jääneet ovat hämmästyneet, asioihin paremmin vihkiytyneet eivät niinkään.
  Olen kohdannut myös asioita, joita en osaa selittää.

  Oleellisinta on, että on ajateltava itse. On kuljettava silmät ja korvat auki, opittava tuntemaan itsensä ja ympäristönsä. On päästävä eroon raameista ja ulkoluvusta, vasta sen jälkeen oppiminen ja kokeminen alkaa syventyä.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Napatkaa salviaa ja huomaatte miten helppoa ’sielua’ ja aivojanne on höynäyttää. Valitettavasti kyseessä on sen verran vaarallinen yrtti, ettei sitä voi suositella oikein kelleen ja silti kokemus olisi varsin valaiseva itse kullekin. Pientä ovat rajakokemukset kunnon salviatrippiin verrattuna…

 • Höpönpöpö sanoo:

  Ja Entitylle ynnä vastaaville kokemus opettaisi ainakin nöyryyttä. 🙂

 • Entity sanoo:

  Huumeita tuli kokeiltua aikanaan sen verran, että voin sanoa kokemuksesta, ettei niistä seuraa mitään hyvää. Oma henkinen kehittymiseni pysähtyi vuosiksi niiden takia, eivätkä ne tuoneet mukanaan sitä filosofista oivallusta jota niistä tyhmyyksissäni hain. Sen sijaan aineet veivät hengen muutamalta hyvältä ystävältä, joita edelleen toisinaan kaipaan.

  Nöyryydestä on turha jeesustella ennen kuin sitä on itse kokeillut.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Kokeiltu on, ja oli muuten elämäni tylsin puolituntinen.

  DNA:n rakenne selvisi LSD-tripin ansiosta.

  Jeesustelusta jeesustelu on jeesustelua.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Tuli aika väsyneenä kirjoitettua tuo edellinen ja olen toki valmis ensimmäisenä myöntämään siinä piilevän ehkä hieman asiatonta ja tälle palstalle sopimatonta ’huumoria’. Missään tapauksessa mitään keskushermostoon vaikuttavia aineita ei pidä kokeilla ennen kuin fysiikka on kunnolla kehittynyt! Suoja-alaikärajana sopii hyvin pitää vähintään 22 vuoden rajaa.

  Ja etenkin meidän härmäläisten olisi aika tunnustaa, että kuningas alkoholi on ellei peräti vaarallisin, niin ainakin yksi vaarallisimmista markkinoilla olevista päihteistä. Jos selvin päin jaksaa olla niin aina parempi.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Vaikka turha kai näistäkään on jeesustella. Kun te nyt kuitenkin päihdytte niin muistakaa, että fiksu ottaa aina illan viettoon mukaan luotettavan kaverin, joka pitää päänsä selvänä ja tietää mitä ja paljonko itse nautitte. ”And remember… Be careful out there!”

 • Höpönpöpö sanoo:

  Ja illanvietto on sitten yhdyssana, tytöt ja pojat! Trv. Setämies 😉

 • Zanety sanoo:

  Voihan sitä iltaa viettää erikseenkin, jollei pääse täyteen ykseyteen. 😀

  Vähänpä me vielä mistään mitään tiedetään, lienee aika lopultakin kuunnella sitä intuitiota ja todella luottaa siihen miltä sisällä tuntuu? Ennen ei uskaltanut uskoa sieluun, nykyään tuntuu enemmän oudolta ajatukselta ettei sitä olisi. Jotain ”energiaa” joka jatkaa matkaa jollain tasolla. Meidän silmäthän näkee mitä näkee, vaan onko se vain silmänlumetta… 🙂

 • Hartsa sanoo:

  Tuo toinen kappale ruumiistairtautumisvaiheen kuvailussa koskee tosin lähinnä NDE(near death experience) irtaantumisia. Siis eihän nämä valotunnelit ja kuolleet sukulaiset yms. normi-irtaantumiseen yleensä liity.

 • WM_ sanoo:

  ^Totta, tuo sekoittaa aikalailla kun käy tuon ohjelman pohjalta keskustelua ihmisten kanssa. Täytyy alkaa selittää ”normaalia” ruumiistairtautumista erikseen 😀

 • Höpönpöpö sanoo:

  Jos nekrofiili ruumiista irtaantuessaan näkee kuolleen sukulaisensa voi kyseessä olla myös insesti.

 • dghsfhthrt sanoo:

  Tietoisuus on maailmankaikkeuden yksi ominaisuus ja yhtä kummallinen kuin mikään muukaan asia. Vastausta maailmankaikkeuden lopulliseen olemukseen on kuitenkin mahdotonta saada.

 • Höpönpöpö sanoo:

  Pöh, lukisit Douglas Adamsia! Vastaus on 42.

 • Catherine sanoo:

  Minä uskon uudelleensyntymiseen. Pidän sitä mahdollisena, koska ei ihmisen sisin voi vain ”kadota”. Joskus minulle tulee deja vu-ilmiö, eli olen kokenut sen ennenkin..

 • alienit4ever sanoo:

  musta tuntuu siltä et pystyn irtautumaan ihmisruumistani olen tehnyt niin silloin kun nukun…

 • Kuuhaukka sanoo:

  Jeh jeh.. Mä oon tämmöne tyhmä kuori jonka sisällä on semmone höyry joka on hyvin viisas… Lol…

 • S.P.J sanoo:

  Kirjavihje Elämäntieto/taito/filosofia.

  Olen lukenut erästä suomalaisen kirjoittamaa uutta elämänfilosofista kirjaa Alkuajatus – Elämän pieni käsikirja (Hannu 2010). Kirjan mukaan kopioimme lapsuudesta lähtien ajatuksia ympäristöltämme, ja nämä ajatukset määrittelevät meille vahvasti minkälaisia meidän tulisi olla, ja mitä meidän elämässämme tulisi tehdä, jotta täyttäisimme kunkin ajan ja ympäristön vaatimukset ”kunnollisesta” ihmisestä. Ulkoiset ajatukset asettuvat mieleen ulkoisiksi tahdoiksi ohjaamaan elämänvalintoja, jonka takia oma tahto vajoaakin osittain tai kokonaan tiedottomuuteen.

  Kirjasta löytyvän tiedon varassa oppii tarkastelemaan ajatuksia mielessään. Kun ajatus paljastuu, siitä tulee tietoiseksi, jolloin sen voi valita pois. Sitä ennen se vaikuttaa toimintaan tiedottomuudesta, eikä henkilö välttämättä huomaa sitä lainkaan, eli toisin sanoen hän elää unessa. Tätä työtä tehdessä tietoisuus aidosta minuudesta ja omasta tahdosta kasvaa, ja vähitellen valinnat siirtyvät kohti omaa tahtoa.

  Todella asiallinen, selkeä ja ennen kaikkea toimiva tietokirja, kannattaa tutustua! Lisää sivulla http://www.alkuajatus.org

 • Päivitysilmoitus: Inhimillinen tekijä -sarja käsitteli kuolemanrajakokemusta | paranormaaliblogi.net

 • Pekka sanoo:

  Jumala on silti ihmisen ulkopuolella, eikä ihminen ole Jumala. Väite että ihminen on Jumala, on petosta, joka on synnyttänyt itämaisen filosofian, joka on vain ihmisen ylpeyttä. Ts ihminen haluaa olla oma herransa, ja kieltäytyy näkemästä oman rajallisuutensa ja riippuvaisuutensa Luojastaan , ja siksi myös tämä ihmisen ylpeyteen perustuva itämainen elämänfilosofia on vääristynyt ja virheellinen. Vaikka on näyttöä siitä että jälleensyntyminen voi olla todellista, tämäkin on mitä ilmeisemmin vain osatotuus. Toinen kysymys on että syntyvätkö kaikki ihmiset uudestaan. Uskon että kaikki eivät suinkaan synny uudestaan. Ja mksi eivät: Olen usein miettinyt että onko ns. uskoontulo se joka tekee jälleensyntymisen turhaksi , eli ihminen on oppinut luottamaan Jumalaan, (eikä riippumattomuuteensa ja kaikkivoipaisuuteensa) ja ja noussut maallisten eli sielullisten halujen ja nautintojen yläpuolelle, ja sovittanut syntinsä Jeesuksen ristinkuolemaan luottamalla. Pyhän Hengen voiman kautta hän on löytänyt paikkansa Jumalan valtakunnassa. Onhan selvää että maallinen elämä on vain välivaihe, koska jossain vaiheessa aurinkokin sammuu. En siis laittaisi minkäänlaista toivoa jälleensyntymiselle, etenkin siksi että Jeesus ei puhunut siitä mitään, eikä nähnyt sitä minään pelastumisen ehtona. Hän jos kuka, tiesi enemmän kuin kukaan millainen on Jumala ja milläinen on taivas ja millainen helvetti, miten ihminen voi päästä taivaaseen ja saavuttaa ikuisen elämän. On myös muistettava että taivaan enkelijoukot jakaantuivat kahtia, toiset seurasivat Jumalaa ja toiset ylpeyteen langennutta saatanaa, jonka seuraajat heitettiin maan päälle. Tämä tapahtui jo ennen ihmisen luomista ja tästä enkelimaailman lankeemuksesta johtui myös Raamatun luomiskertomuksessa oleva ihmisen syntiinlankeeminen, koska ihminen houkuteltiin käärmeen muodossa vastustamaan Jumalaa. Sama peli jatkuu yhä. Henkimaailma jota myös ufot edustavat, ovat osa tätä langennutta enkelimaailmaa. Tähän viittaa myös niiden törkeä käytös jossa ne ovat siepanneet ihmisiä vastoin heidän omaa tahtoaan. Nämä ovat tietenkin uskon asioita, mutta hedelmistään puu tunnetaan ja oman elämänkokemukseni pohjalta voin sanoa että ei kannata uskoa jokaiseen henkeen, vaan kannattaa uskoa Raamattuun sillä siinä on paras ja luotettavin totuus jonka ihmiskunnalle on antanut Jumala itse.

 • Agnosticalimismical sanoo:

  Jos ihmisen minä, tietoisuus, olisi pelkästään neurokemiallinen prosessi orgaanisessa elimessä, ulkoisten ärsykkeiden kehittämänä havainnointijärjestelmänä, tiede kykenisi sen selvittämään. Spirituaalinen energia ja tietoisuus eli sielu sensijaan on tieteen ulottumattomissa. En väitä että näin on. Tämä on vain asia joka silloin tällöin herättää minut miettimään, miten asia on.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot