ME NA3MM3 S1NUT! NA3TKO SINA M31DAT???
Tietoa

ParanormaaliBlogi.net on Suomen seuratuin rajatiedon media. Olemme uutisoineet paranormaaleista ja muista oudoista ilmiöistä vuodesta 2007 lähtien.

Korostettu kommentti

Arska:

Kolumbiassa Medellin kaupungissa näköjään paljon tunnistamattomia objekti havaintoja, video ja kuvatallenteilla on useita silminnäkijöitä. Mielestäni nuo kiekkomaiset lentävä lautanen kuva ja videotallenteet ovat aika vakuuttavia todisteita siitä että emme ole todellakaan yksin.

Lentäjä pilotin kuvaama video pallomaisesta objektista pilvien yläpuolella on myös hyvä todiste vieraan älyn ohjauksessa olevasta kohteesta lähellä lentokonetta. Etelä-Amerikassa yleisesti on kaiketi jonkinlainen UFO – aalto menossa parasta aikaa. Mielenkiintoisia videoita nuo kaikki ja joissakin on mahdollisuus muuttaa selostuksen teksti Suomi kielelle.

Kommentoitu artikkeliin: Massahavaintoja Kolumbiassa

Tulossa

Dokumentti paljastaa: USA suunnitteli lentävää lautasta 50-luvulla

Asevoimilla ja muilla tahoilla on tapana pitää joitain projekteja salaisina kansalaisilta. Varsinkin kaikki huipputeknologiset saavutukset pidetään salassa.

Nyt Yhdysvalloissa on julkaistu dokumentti joka paljastaa, että USA:n asevoimat kehitteli lentävän lautasen kaltaista, ääntä nopeammin liikkuvaa alusta jo 1950-luvulla.

Asevoimien johtamaa hanketta kutsuttiin nimellä Project 1794.

USA:n asevoimat suunnitteli lentävää lautasta 50-luvulla

USA:n asevoimat suunnitteli lentävää lautasta 50-luvulla

Aluksen ominaisuuksien suunniteltiin olevan huimia:

  • Alus tulisi kulkemaan Mach 3 – Mach 4 -nopeudella (yli 4000 km/h)
  • Alus yltäisi yli 30 kilometrin korkeuteen
  • Muoto olisi lautasmainen
  • Laite pystyisi kulkemaan ilmakehän stratösfäärissä
  • Laite nousisi ylös sekä laskeutuisi alas työntörakettien avulla

Projektin kerrotaan edenneen hyvin. Tästä huolimatta kerrotaan, että aluksen suunnittelutyöt lakkautettiin jossain vaiheessa.

Spekulointien ja huhujen mukaan projekti olisi kuitenkin edennyt tästä vielä eteenpäin, mutta sen edistyminen olisi salattu. Vai aloittiko USA:n asevoimat kenties toisen kannattavamman projektin, vai onko kyseessä disinformaatio jolla koitetaan peitellä Roswellin tapausta? Jokatapauksessa virallisten tietojen mukaan suunnittelutyö lopetettiin kokonaan vuonna 1960.

Kyseessä on taas yksi näyttö siitä, että yhteiskunnan eri elimillä on tapana salailla tietoa kansalaisiltaan, varsinkin sotilaallisissa tarkoituksissa. Tapana taitaa olla, että pienemmän salaisuusluokituksen omaavat projektit voidaan kuitenkin tuoda ilmi noin 40-60 vuoden säteellä. Kuten Rauni-Leena Luukanen-Kilde on usein luennoillaan kertonut ”se teknologia mitä meille näytetään raahaa perässä noin 50-vuotta”.

Project 1794 julkaisu tuo ilmi vain lisää kysymyksiä… Jos USA:n sotavoimat piilotteli kyseistä projektia aina näihin päiviin asti, niin mitä siellä mahtaa olla tänä päivänä piilossa?

Tarkastele dokumenttia aluksesta tarkemmin tästä linkistä.

Lähteet: wired.com ja NDC

Tykkäys ja jakotoiminnot:

51 kommenttia aiheeseen: Dokumentti paljastaa: USA suunnitteli lentävää lautasta 50-luvulla

Sivu 1. Yhteensä 1.1
  • Janne sanoo:

    Eikös germaanit yrittäneet tätäkin toteuttaa jo jonkin tovin aikaisemmin, jos vasta 50-luvulla jenkit? Niin piirrustukset taisivat vasta sodan jälkeen olla heidän käsissään.

  • Jaahas sanoo:

    Mistähän nuo jenkit on saanut päähänsä, että laite pitää olla nimenomaan lautasen muotoinen? 😉

  • Huttu sanoo:

    Jaahas:

    ”Mistähän nuo jenkit on saanut päähänsä, että laite pitää olla nimenomaan lautasen muotoinen?”

    Mm oisko ihan insinöörien päähänpistoa?

  • Voe kun tietäisitte sanoo:

    Projekti laitettiin käyntiin ja voi hyvin tänäkin päivänä. Projekti vain piilotettiin yleisöltä kun huomattiin mitä mahdollisuuksia se tuo mm. Miltary puolelle. Myöhemmässä vaiheessa ns. crash ufoista saatiin teknolgiaa josta tavallinen ihminen voi vain uneksia. Hommaa rahoitetaan nykyisin armeijan niin sanotusta pimeästä budjetista.

  • Jaahas sanoo:

    Huttu: ”Mm oisko ihan insinöörien päähänpistoa?”

    Eikös tuollainen insinöörien päähänpisto olisi ollut tuohon aikaan jo aikaansa edellä, kun vekottimessa ei ole lainkaan siipiä? Vahvasti näyttää siltä, että tässä on nyt yritetty matkia jotakuta.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Tästähän on tiedoitettu jo iät ajat sitten, muistan lukeneeni artikkeleita ainakin jo 80-luvulla. Tuo oli lento-ominaisuuksiltaan niin epävakaa, että jäi silloin prototyyppivaiheeseen.

  • Entity sanoo:

    Helikopteri lentää ilman siipiä, konseptin muotoili Leonardo da vinci vuonna1493. Antikytheraan mekanismina tunnettu laite on mekaaninen tietokone yli kahdentuhannen vuoden takaa menneisyydestä. Antiikin aikaan tunnettin myös kirurgia ja höyrykone.
    Teknologian kehittäminen ja teknologian yleistyminen ovat kaksi eri asiaa. Ilman pimeää keskiaikaa saattaisimme jo matkustaa aurinkokunnassa ja suunnitella maailmankaikkeuden valloittamista. Tosin voi olla, että niin ei olisi käynyt, mutta periaatteessa aika, jolloin teknologia ja ajattelu korvattiin uskonnollisella fanaattisuudella, olisi riittänyt merkittävien edistysaskeleiden ottamiseen.

    Jotkut sanovat, että teknologiaa on kehitetty jo kymmenen vuotta eteenpäin, mutta se yleistyy hitaammin kuin keksitään. Tosin tämäkin saattaa tietoverkkojen aikakautena olla vanhaa tietoa, koska maailma ei ole enää niin selvästi jakaantunut eriarvoisiin keskuksiin.

    Jatkakaa Rauni-Leenan viitoittamalla tiellä, Entity vaikenee hetkeksi.

  • Höpönpöpö sanoo:

    ”Project 1794 julkaisu tuo ilmi vain lisää kysymyksiä… Jos USA:n sotavoimat piilotteli kyseistä projektia aina näihin päiviin asti, niin mitä siellä mahtaa olla tänä päivänä piilossa?”

    Niin siis tätähän ei kymmeniin vuosiin ole enää piiloteltu. Kummallista, ettei alan johtava kotimainen journalisti ole tähän aiemmin törmännyt… Kertooko se journalismin tasosta? Vai onko kyseessä salaliitto, jolla halutaan antaa vaikutelma, että meiltä salattaisiin yhteys avaruusolentoihin? Ottakaa kantaa… 😉

  • Wespa sanoo:

    Nyt kyseinen projekti on kuitenkin hallituksen sivulla vasta ilmeisesti hiljattain julkaistu/declassifioitu (korjaa jos olen tässä väärässä). Kyseistä projektia pidettiin usemman kymmenen vuotta salassa. Toki on saattanut (ja luultavasti onkin) kaikenlaista vuotaa, mutta kyse on tällä hetkellä virallisesta julkistuksesta. Ehkä juuri näiden vuotaineiden tietojen takia projekti on päätetty sotavoimien taholta virallisesti julkistaa. Kyseisenlaisesta vempeleestähän on mm. kuvia saattanut vuotaa aiemminkin ja saatettu dokumenttielokuvissakin mainita, mutta on vaikea sanoa pitkäaikaismuistin mukaan onko samasta projektista kyse. Tapanani kun ei ole puhua asioista siten, että väittäisin tietäväni jos ajatukseni perustuvat vain muistikuville, pitäisi siis tuplatsekata ennen kuin voisin sanoa varmuudella olenko kyseisestä projektista kuullut ennen, vai kenties jostain toisesta vastaavasta.

    Toki kaikenlaista tietoa on hyvin paljon saatavilla ja itselleni tämä ei kaikista tunnetuin projekti ole ollut, joten aika uudesta asiasta on itselleni kyse. Kuten tiedämme niin paranormaalin/rajatiedon kenttä on hyvin laaja ja ei voi kaikesta ympärillä tapahtuvasta olla tietoinen, tutkimuksista ja alan seuraamisesta huolimatta.

    PS. Höpönpöpö taidat viitata aikasempaan USA:n projektiin joka oli lento-ominaisuuksiltaan hyvin epävakaa. Kyse oli tietääkseni kuitenkin eri projektista. Tai no näitä projekteja on kyllä ollut niin paljon, että tuppaa menemään muutenkin keskenään sekasin… Tähän vielä kun lisätään Saksan vastaavat projektit, niin meillä on aika mielenkiintoinen soppa kasassa.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Veikkaat siis, että Yhdysvaltojen armeijalla olisi ollut 1950-60 -luvulla useampia erillisiä projekteja, joiden pyrkimyksenä oli ’lentävän lautasen’ näköinen lentoalus? No, jokainen voi miettiä miten uskottavaa se olisi…

    Siitä lienemme samaa mieltä, ettei pyrkimyksen salata sotilasteknologiaa etenkään sen kehittelyvaiheessa pitäisi olla minkäänmoinen yllätys yhtikäs kenellekään?

  • Jaahas sanoo:

    Höpönhöpö: ”Tästähän on tiedoitettu jo iät ajat sitten, muistan lukeneeni artikkeleita ainakin jo 80-luvulla.”

    Kyllä näitä lentävien lautasten rakentelioista on kerrottu, mutta se että USAn asevoimat olisivat kertoneet, niin en ole ainakaan itse nähnyt 80-luvulla, enkä sen jälkeenkään asiasta minkäänlaista dokumenttia. Taidat nyt muistaa väärin, mutta jos sulla on heittää todisteet pöytään, niin toki muutan mieleni.

  • Wespa sanoo:

    Veikkaat siis, että Yhdysvaltojen armeijalla olisi ollut 1950-60 -luvulla useampia erillisiä projekteja, joiden pyrkimyksenä oli ’lentävän lautasen’ näköinen lentoalus? No, jokainen voi miettiä miten uskottavaa se olisi…

    Uskottavuudesta en tiedä, mutta onhan noita projekteja ollut vuosien aikana useampia, joita mm. dokumenttielokuvissa on käsitelty. Tässä mm. Bob Lazarin haastattelua yhden projektin tiimoilta http://www.youtube.com/watch?v=02pzCgk_DUk
    Toki muutama projekti on aina tehokkaampi kuin yksi projekti. Onhan USA:n armeijalla ollut kehitteillä myös useita erilaisia hävittäjiä, erilaisiin tarkoituksiin, osa näistä enemmän ja vähemmän lentävän lautasen tai kolmion muotoisia. Osa vielä salaisia ja osa julkisia.

    Ei se yllätys ole ei, että teknologiaa salataan, siihen on armeijalla ja päättävillä henkilöillä omat motiivinsa. Tähän liittyen teknologiaa on tänäkin päivänä vaikka minkälaista salaisena erinäisistä syistä, osaa emme välttämättä tule koskaan näkemään. Se minkälaisia motiiveja armeijalla on salata mitäkin voidaan miettiä… ja sitä, kuinka eettisiä kaikki motiivit ovat. Top Secretin yläpuolellakin on useita erilaisia salaustasoja joihin tietojen mukaan edes USA:n presidentti ei pääse käsiksi.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Entity

    On tainut Da Vincikin saada ”insipiraation” joltain korkeammalta taholta. Laita vaa googleen haku: Leonardo Da vinci – ufos.

  • Wespa sanoo:

    Tässä myös mielenkiintoinen dokumenttipätkä aiheen tiimoilta:
    Nelososa: http://www.youtube.com/watch?v=iPWUkplloH0 (kohdassa 5:20 mm. yksi alus jota USA kehitteli)
    Muissa osissa varmasti lisää informaatiota eri projekteista.

  • mr finland sanoo:

    correct me if im wrong but…:D

    Projektin nimi oli 1794 elikkä eikö tosta saa vuosiluvun 1947 eli tämähän tais olla se vuosi ku roswelissa tapahtu se ufo tippu sinne. En varmaan oo ainoa joka ajattelee noin

  • Höpönpöpö sanoo:

    ”Toki muutama projekti on aina tehokkaampi kuin yksi projekti.”

    Hmmm… Mielestäni olisi kyllä kohtuu älytöntä ripotella resursseja sinne tänne jos jotain noinkin spesiaalia yritetään askarrella. En ole kuullut, että Apollo-ohjelmalla tai Manhattan-projektillakaan olisi ollut useampi sisarrupeama. Tällaiset tuotekehittelyt vievät kuitenkin vuosia ja nielevät miljardeja. Teoriassa toki olisi mielenkiintoista jos vaikka joka osavaltiolla olisi oma Lentävä lautanen -työryhmänsä, mutta käytännössä lienee alan erikoisosaajien keskittäminen yhden projektin ongelmien ratkaisemiseksi järkevintä. Itse en ole kuullut kuin kahdesta rupeamasta (Natsi-Saksan ja tämän jenkkien) ja nekin luultavasti ovat osin samaa jatkumoa.

    Lähteitä joskus 30 vuotta sitten lukemiini artikkeleihin en valitettavasti kykene muistamaan sillä en tuolloin voinut kuvitellakaan joutuvani tästäkin tilille… 🙂 Youtubevideoista ainakaan ei tuolloin ollut kyse. 😀

    1794:stä saadaan muuten yksittäiset numerot yhteenlaskemalla tasan 21 ja Elvis oli täsmälleen tuon ikäinen levyttäessään kappaleen ”Old Shep”, jonka oli esittänyt julkisesti jo 10-vuotiaana. Apollo 10 puolestaan oli lento, jolla kokeiltiin ensi kertaa kuumodulia Kuun kiertoradalla! Sattumaako?!?

  • Jaahas sanoo:

    Höpönhöpö: ”Tästähän on tiedoitettu jo iät ajat sitten, muistan lukeneeni artikkeleita ainakin jo 80-luvulla.”

    Höpönhöpö: ”Poislukien af Grann, joka käsittääkseni on puhtaasti bisnesmies eikä itsekään usko dokkareidensa sisältöön.”

    Höpönhöpö: ”En ole kuullut, että Apollo-ohjelmalla tai Manhattan-projektillakaan olisi ollut useampi sisarrupeama.”

    Höpönhöpö: ”…tuo on todellakin teoria, ja se todistaa, että nykytietojemme valossa voidaan perustellusti olettaa avaruuden laajenevan.”

    Höpönhöpö: ”Väitän edelleen etteivät kaikki ’teoriat’ ole samanarvoisia.”

    Huomatkaa lauseissa sanat: Muistan lukeneeni…käsittääkseni…en ole kuullut…voidaan olettaa…väitän…

    Vaikka höpöltä kysyy useaan kertaan, että kuka tai mikä määrittelee sen etteivät teoriat olisi samanarvoisia, niin faktaa tai mitään vastausta hänellä ei ole antaa. Mitään faktaa ei ole ainakaan tähän päivään mennessä tullut, että olisi tiedotettu USA:n armeijan puolella 80-luvulla, että rakentavat ns. lentävää lautasta. Ja että Grann olisi bisnesmies, joka ei itsekään usko dokkareidensa sisältöön. Olisi hienoa, jos sinulla olisi esittää faktaa väitteiden tueksi?

    Höpöhöpön kirjoituksissa paistaa usein läpi yhteinen piirre ja se on se, että väitteet perustuvat omiin uskomuksiin, olettamuksiin ja omiin käsityksiin vailla mitään todisteita. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka joku sokeutuu viemään omaa ahdasta missiota.

    En nyt vinoile tai kettuile vaan esitän faktaa. Onneksi suurin osa kirjoittajista täällä pohdiskelee eri mahdollisuuksia ilman putkinäköpseudoilua ja se on hyvä, kiitos teille!

  • Höpönpöpö sanoo:

    Arvoisa nimimerkki Jaahas, tieteellisen teorian määritelmän olen jo useasti neuvonut etsimään itse käsiisi ja jopa perustellut sinulle miksi näin olen toiminut. 🙂

    En myöskään kirjoittanut muistelevani lukeneeni USA:n armeijan rakennelleen 80-luvulla lentävää lautasta vaan muistelin lukeneeni 80-luvulla USA:n armeijan kertoneen/vuotaneen rakennelleensa moista vempelettä 1950- ja -60-luvuilla. Termejä ’käsittääkseni’, ’voidaan olettaa’, yms. käytän silloin kun ehdotonta faktaa ei itselläni ole esittää. Miksi tällainen kieli saa sinut raivoihisi? Eikö tämä kommenttiosio ole vapaa kenttä spekulatiivisellekin keskustelulle? Se, että jätän lauserakennelmissani tilaa myös muunlaisille tulkinnoille on siis mielestäsi sokeaa ja ahdasta? Faktoja olen toki useinkin tarjoillut ja pyrkinyt myös täällä esiintyvää väärää tietoa osatessani korjaamaan.

    Olenko tässä kommenttiketjussa loukannut sinua jotenkin vai miksi hyökkäät suoraan nimimerkkiäni kohtaan sen sijaan, että kommentoisit artikkelin aihetta tai spekulointiani siitä? Painotan jälleen etten ota hyökkäystäsi mitenkään henk.koht. joten en odota anteeksipyyntöjä, ainoastaan hämmästelen omituisena pitämääni purkaustasi.

  • Ogeli sanoo:

    Höpönpöpö, sinulta puuttuu kunnon mielikuvitus. Annat liikaa painoarvoa asioille, jotka olisivat ”mahdollisia” nykytietämyksen mukaan. Astu ulos laatikosta. 🙂

  • Höpönpöpö sanoo:

    Hmmm, pitäisikö mielestäsi siis antaa enemmän painoarvoa asioille, jotka ovat nykytietämyksemme perusteella mahdottomia? Mielestäni silloin hukkuisimme siihen laatikkoon.

    Kertauksen vuoksi: http://www.youtube.com/watch?v=T69TOuqaqXI

  • Ogeli sanoo:

    Mutta enpä taida minäkään lähteä tähän väittelyyn, kunhan vaan huvittuneena mainitsin asiasta. 🙂

  • Jaahas sanoo:

    Höpönhöpö: ”Olenko tässä kommenttiketjussa loukannut sinua jotenkin vai miksi hyökkäät suoraan nimimerkkiäni kohtaan sen sijaan, että kommentoisit artikkelin aihetta tai spekulointiani siitä?”

    Käsität taas väärin. En ensinnäkään ole hyökännyt nimerkkiäsi kohtaan. Tarkoitus oli johdattaa sinut itsetuntemukseen, mutta et ymmärtänyt tätä.

    Kuten jo sanoin väitteesi perustuvat usein sinun omiin uskomuksiin, olettamuksiin ja omiin käsityksiin. Mitä tuot täällä niin usein esiin, vastaan sinulle lainaamalla sinua: Tässä edustetaan juuri uskoa, ei tieteellistä tutkivaa asioiden tarkastelua. Helposti tarkastettavien faktojen vääristely ja toisaalta uskomattomien ’faktojen’ hatusta vetely vetää todellakin maton kaikkien kehittävää keskustelua aiheesta yrittävien alta.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Huh-huh, taas kerran… Oisko kellään mitään lisättävää itse keskusteluun? 😉 Skeptikolle täällä paukkuis bännit jo pienemmästäkin. 😀

  • Höpönpöpö sanoo:

    Tutustu, Jaahas, nyt vaikka tähän:

    http://www.argumentti.fi/argumentti/2011/10/tieteellinen-teoria-tieteenfilosofiasta/

    Mielestäni tuostakin käy perustellusti ilmi etteivät kaikki ’teoriat’ ole samanarvoisia. Hieman vaivaa (kuten kirjoittamalla googleen ’tieteellinen teoria’) näkemällä löydät lisää aiheesta ilman, että sinun pitää uskoa minun väittämiäni asiasta.

  • jorma sanoo:

    Höpönpöpö on salateorioiden vastustaja salainen kätyri

  • Isojalka sanoo:

    Nuo Höpönpöpön linkkaamat QualiaSoup:n videot ovat erinomaisia ja mielenkiintoista katsottavaa. Suosittelen.

  • Jaahas sanoo:

    Höpönhöpö: ”Huh-huh, taas kerran…”

    Kun sinulla höpönhöpö on omia uskomuksia, olettamuksia ja käsityksiä, joille sinulta ei löydy todisteita, niin kerroppa, miten erot täällä muista, joilla on myös omia uskomuksia, olettamuksia ja käsityksiä? Yksinkertaiseen kysymykseen yksinkertainen vastaus, kiitos.

    Höpönhöpö: ”Väitän edelleen etteivät kaikki ’teoriat’ ole samanarvoisia.”

    Ole hyvä ja kerro kuka tai mikä määrittelee sen? Muistathan että todistustaakka on väitteen esittäjällä, ei väitteen kyseenalaistavalla henkilöllä. ”Probatio incumbet ei, quod affirmat, non ei, quid negat”; todistustaakka on sillä, joka myöntää, ei sillä, joka kiistää.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Keskitytäänpäs taas hiukkasen, Jaahas… 😀

    Olen pistänyt tähän kommenttiketjuun kaksi linkkiä, joihin tutustumalla saat tyhjentävät vastaukset esittämiisi kysymyksiin. Mielestäni olen tehnyt riittävästi helpottaakseni pahaa oloasi. Nyt toivoisin sinulta sen verran yhteistyökykyä, että tutustut ko. linkkeihin ja lakkaat jankkaamasta.

  • Jaahas sanoo:

    Höpönhöpö: ”Väitän edelleen etteivät kaikki ’teoriat’ ole samanarvoisia.”

    Vastaa nyt vain omin sanoin tähän kysymykseen ”kuka tai mikä” määrittelee sen?

    Tähänkin jäi vastaamatta:

    Kun sinulla on omia uskomuksia, olettamuksia ja käsityksiä, joille sinulta ei löydy todisteita, niin kerroppa, miten erot täällä muista, joilla on myös omia uskomuksia, olettamuksia ja käsityksiä? Yksinkertaiseen kysymykseen yksinkertainen vastaus, kiitos.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Tämä on viimeinen kerta kun noteeraan jankkaamisesi, Jaahas.

    Sen miksi mielestäni kaikki ’teoriat’ eivät ole samanarvoisia käy ilmi tieteellisen teorian määritelmästä, johon voit tutustua vaikkapa täältä:

    http://www.argumentti.fi/argumentti/2011/10/tieteellinen-teoria-tieteenfilosofiasta/

    Kysyit kuka sen määrittelee, ja tällä linkillä (halutessasi löydät edellä antamillani neuvoilla muitakin) osoitan, etten ole itse keksinyt tieteellisen teorian määritelmää. Minun on aivan turha alkaa toistamaan asiaa ’omin sanoin’ sillä tämä on ihan peruspullaa vakavaan keskusteluun pyrkiville aikuisille. Ei siis minun mielipiteeni. Sinun ei tietenkään tarvitse hyväksyä ko. määritelmää, mutta siinä tapauksessa olisi suotavaa, että esität kilpailevan määritelmän perusteluineen. Tämä on minun puolestani tällä käsitelty enkä näe kenenkään kannalta järkevänä tuhlata tähän tämän enempää resursseja ellet sitten kykene esittämään perustellusti miksi kaikki ’teoriat’ näistä perusteluista huolimatta muka olisivat samanarvoisia. Jankkaamisesi ei anna kovin ylevää kuvaa kyvystäsi sisäistää asioita.

    Siihen miksi jotkin oletukset ovat vahvempia kuin toiset löydät vastauksen tästä jo edelle lisäämästäni linkistä:

    http://www.youtube.com/watch?v=T69TOuqaqXI

    Ellet tuo aiheeseen enää mitään uutta en koe mielekkääksi jankata kanssasi yhtään enempää. Tämä on jo naurettavaa niin monenteen potenssiin, että suoraan sanoen ällistelen jo tässä vaiheessa pitkäpinnaisuuttani…

  • jatu sanoo:

    Onhan sitä koitettu tehdä viisastenkiveäkin, niin miksi ei ufoakin olisi koitettu? Jenkit ja muutkin suurvaltiot pistää rahaa palamaan kaiken maailman yrityksiin.

  • Höpönpöpö sanoo:

    Eihän, jatu, kukaan kai ole täällä kiistänyt, että lentävää lautasta on yritetty saada aikaiseksi? Uskoisin jopa, että insinöörit kamppailevat edelleenkin ko. projektin parissa, enkä suuremmin yllättyisi vaikka joku päivä aiheeseen liittyvät ongelmat saataisiin ratkaistua. Kyllähän tuo jenkkiversio käsittääkseni on suorittanut koelentojakin. Ohjausjärjestelmän epävakaus on toistaiseksi jarruttanut alustyypin kehitystä prototyyppiä pidemmälle.

  • Ogeli sanoo:

    Niinhän he haluavat sinun uskovan. 🙂

  • Höpönpöpö sanoo:

    Ai, pahus… Miten olinkaan taas näin sokea! Tietysti ’ne’ ovat ratkaisseet jo kaikki avaruusmatkailun ongelmat ja reissanneet vuosikymmeniä ellei peräti -tuhansia eestaas galaksilta toiselle. Kunhan vain pääsisin ulos tästä ahtaasta laatikostani niin saisin osani kaikesta siitä viisaudesta mitä sinulla ja kaltaisillasi jo on. Älä kuitenkaan käytä universaalia ylivoimaisuuttasi tällaisen matosen mollaamiseen, moiseen lienet aivan liian puhdas ja oikeamielinen?

  • jatu sanoo:

    Höpöhöpö:
    Juuri samaa tarkoitin.

  • Ogeli sanoo:

    Sanattomaksi vetää höpönpöpön jutut. Mutta hyvät viikonloput sinnekin nyt vaan! 🙂

  • Rokka sanoo:

    Projekti sai alkunsa kun puolustusvoimien edustajat olivat tutustumassa lentokonevalmistaja Avro Canadan uuteen hävittäjään ja samalla heille esiteltiin myös lautasen muotoisten lentokoneiden parissa tehtyä tutkimustyötä (Project Y-2). Yhdysvaltain ilmavoimat kiinnostui ajatuksesta kehittää pystysuoraan lentoon lähtevä kone ja aloitti projektin rahoittamisen. Erilaisten suunnittelumallien evaluoinnin jälkeen ”projekti 1794” käynnistyi ja eteni pienoismalleilla suorittettuihin tuulitunnelikokeisiin. Kiekon muotoisessa lentolaitteessa oli uudenlainen sisäinen roottori jota pyöritti kuusi suihkumoottoria, varsinaiset järjestelmätestit eivät kuitenkaan sujuneet hyvin ja öljyvuotojen, tulipalojen ja räjähdyksen jälkeen testauksen jatkamista ei pidetty turvallisena.

    Idean kehittely jatkui ”Avrocar” projektissa jossa Yhdysvaltain ilmavoimat olivat edelleen mukana. Tämä projekti eteni lentotesteihin mutta ajautui lukuisten ongelmien takia umpikujaan ja sekin lopetettiin.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Avro_Canada_VZ-9_Avrocar

  • junttimaisinta sanoo:

    höpönpöpö on perus trollaaja

  • Entity sanoo:

    Onhan tuosta lentävästä lautasesta vuotanut prototyypin koelennosta kuvattu filmikin ja lentolaitetta ohjannut testipilotti on tuotu/tullut julkisuuteen asian tiimoilta. Ilmeisesti kuopattu projekti ei ole ollut mikään suunnaton valtionsalaisuus ennenkään. Valtioiden ”salaiset” dokumentit on yleensä salattu joksikin ajaksi, koska jossain vaiheessa niillä ei ole enää merkitystä kuin historiankirjoittajille. Darpa julkaisee ihan virallisissa yhteyksissä tiedotteita paljon kummallisemmista tutkimuksista ja edistyneemmästä teknologiasta, mistä voi vetää johtopäätöksen että todennäköisesti koevaiheessa on vieläkin pidemmälle vietyjä juttuja.

    En aio googlettaa da Vincistä ja ufoista yhtään mitään. Kukaan ei hänen aikanaan havainnut ufoja eikä varmasti luennoinut asiasta youtubeen. Se mitä silloin on havaittu ja miten havainnot on tulkittu on ollut jotain muuta kuin mitä nykyään harrastetaan.

    En tiedä tiedättekö, mutta ihmiskunta on kehittyneempi, kuin mikä se käsitys on joka, teistä huokuu. Kaikki eivät ole tietenkään osallisia kehittymiseen, kukaan ei voi tietää kaikkea kaikesta ja joka salaisuus ei ole julkinen. Paljon on myös sellaista tietoa, joka vaatii ihan aktiivista ja kurinalaista hankkimista, mutta jonka hankkiminen kuitenkin kannattaa. Käykää katsomassa:
    http://www.khanacademy.org/
    http://www.coursera.org
    Noilla sivuilla tarjotaan ilmaisia lukiotasoisia ja yliopistotasoisia luentoja. Osa kursseista vaatii jonkin verran vaivannäköä, mutta kannattaa nähdä se vaiva.
    Täältä löytyy facebook yhteisö, jossa voit saada yhteyden tuutoriin, joka selittää ja ohjaa itsenäistä opiskeluasi.
    http://hoot.me/

    Ottakaa selvää, vaikka sellaisesta ”tunne vihollisesi” näkökulmasta. Kun tiedätte mistä isot pahat skeptikot puhuvat ja hallitsette heidän käyttämänsä termit ja mahdollsesti opitte rakentamaan argumentteja, jotka eivät mene henkilökohtaisuuksiin, vaan tähtäävät asiaan ja lisäävät ymmärrystä, myös oma sanomanne menee paremmin perille.

  • Höpönpöpö sanoo:

    junttimaisinta, jos olen trollaaja niin mikähän on trollini..?!? 😀

  • Entity sanoo:

    Perustellut argumentit käyvät hermoille, jos on täysin varma oman näkökulman totuudesta, eikä ymmärrä sitä että keskustelemalla asioista voidaan seuloa ne kultajyvät arkiajattelunkin seasta. Se mikä on totuuden hahmottamiseen pyrkimistä näyttäytyy joillekin henkilökohtaisena kettuiluna.

    Minusta tuntuu, että täällä on tapana lukea Höpönpöpön viestit nimimerkkiin asti ja sitten alkaa huutaa trollaamisesta ja ties mistä. Jos on eri mieltä ja perustelee sanomansa, se ei kelpaa, koska keskustellakseen paranormaaleista asioista ”avomielisesti” pitäisi olla samaa mieltä kuin kaikki muutkin. Suuri osa näistä paranormaaleista linkeistä on melko heppoisia, on palvelus kaikille osoittaa väärät tiedot todella vääriksi, koska sillä tavalla joukosta ehkä löytyy se todellinen tapauskin jossain vaiheessa.

    Olen joskus osallistunut oikein antoisaan keskusteluun mahdollisuudesta, että Atlantiksen kadonnut manner olisi voinut todella olla olemassa ja ihmiskunnan ikä olisi tuhansia vuosia nykyistä käsitystä vanhempi. Keskustelu pyöri Otto Muck nimisen tutkijan kirjoittaman kirjan ympärillä, johon oli kerätty tieteellisiä faktoja, jotka tukivat hänen hypoteesiaan. Sivulukemistona pari heikompaa teosta aiheesta. Keskusteluun osallistuvat paranormaalikot olivat vanhempaa yliopistoväkeä, joilla oli hyvin mielenkiintoisia pointteja asian suhteen. En muuttanut käsitystäni, Atlantis on edelleen mielestäni tarua, mutta jokin suuri maailmanlaajuinen katastrofi voi olla tarun takana. Pointtini on, että myös paranormaaleista ja epätavallisista asioista voidaan keskustella asiallisesti, vaikka oltaisiinkin eri mieltä.

    Yllättyisitte myös siitä miten vahva kiinnostus joillakin tiedemiehillä on paranormaalia ja tuntematonta kohtaan. Niiden tutkiminen vaan tapahtuu omalla kustannuksella, koska rahoittajat vaativat tuloksia, joita voivat hyödyntää kaupallisesti.

  • lolmid sanoo:
  • Entity sanoo:

    Olin muuten tuon bloopin jo unohtanut. Enkä ole sitä sen enempää kiinnostunut penkomaankaan, mutta ihan loistava esimerkki siitä että maailmassa on vielä paljon mitä ei tiedetä.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Entity

    Yks tämän ihmiskunnan historian mielenkiintoisimmista asioista – Göbekli Tepe – Atlantiksen kanssa. Siitä on ollut paljon spekulointia, että kuka/mikä se on rakentanut ja koska.

    Alueelta ei ole löydettu mitään työkaluja, on keskellä ei mitään. Ja miten ihmeessä niin hienoja veistoksia, yms kivikautiset ihmiset ovat voineet tehdä, ja viel alkeellisilla työkaluilla.

    http://www.mufon-nc.com/mainstream-media-and-ufos/129-gobekli-tepe-the-worlds-first-temple

  • lolmid sanoo:

    Solwayn Mysteerinen Avaruusmies. Tälläset tapaukset ovat kaikista jännittävimpiä, joten parablogiin nämä olisivat hyviä! 🙂

    http://mysteerien-maailma.blogspot.fi/2012/10/solwayn-mysteerinen-avaruusmies.html

  • JayeS sanoo:

    siitä on jo tehty pienempi versio johon täysikasvuinen mahtuu juuri ja juuri . Se osaa kuitenkin vain leijua noin metrin korkeudessa ja liikkua joka suuntaan ilman mitään vaikeuksia mutta on hyvin hidas

  • Entity sanoo:

    Ei työkalujen puute kuulosta kauhean mystiseltä, eipä niitä nykyistenkään rakennusten liepeiltä liikaa löydy rakentajien jäljiltä. Miksi ihmiset eivät olisi voineet alkeellisilla työkaluilla veistää veistoksiaan? Työstötekniikat eivät välttämättä ole olleet alkuunkaan alkeellisia, vaikka aikaa on jo kulunutkin. Toisaalta joskus oli aika jolloin ei rakennettu tulospalkkiota vastaan, rakentajilla on ollut aikaa kilkutella kiveä ja uutta on tehty edellisen sukupolven aloittaman pohjalta. Tämä ”mysteeri” edustaa juuri sitä ihmisen kykyjen aliarviointia, josta olen ennenkin puhunut, Se että suomalainen sosiaalidemokraattinen pullasorsa on yksinään avuton kuin maailmaan vasta syntynyt, ei tarkoita että ihmiset olisivat olleet sellaisia aina tai että suurin osa maailman ihmisistä olisi vieläkään.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Entity

    Eipäs viisastella siel 😀 Tiedät itekkin, että argeologisilla kaivauksilla on melkein aina löytynyt työkaluja. Enkä todellakaan usko, että sen ajan työkaluilla on veistetty tuollaisia hienouksia. Taito ja äly ei riitä moiseen. Siihen aikaan ihmiset olivat metsästäjii ja keräilijöitä, sivistyksistä ei tietookaan. Vai onko vastaavaa löydetty sinun mielestä, samoilta ajoilta. Ja sen jälkeen ympäri maailmaa lähistöllä ollut sivistystä, yms.?

    Eikö olekkin outo sattuma, että myös tämä vanhin temppeli on ehkä rakennettu muistuttamaan tähtiä taivaalla, niikuin esim pyramidit? MIKSI!

    http://www.timothystephany.com/gobekli.html

  • Höpönpöpö sanoo:

    Mietipäs, WeAreNotAlone, kuvitteellista tilannetta 10 000 vuoden päästä: joku arKeologiryhmä kaivaa maan tomusta Eiffel-tornin jäänteet. Löytävätköhän he roppakaupalla tornin rakennusvaiheessa käytettyjä työkaluja?

    Mistä päättelet, että äly ja taito olisivat kovinkaan uusia ominaisuuksiamme? Ainakin pari-kolme tuhatta vuotta sitten tiedetään eläneen ihmisyksilöitä, joiden ei takuulla tarvitsisi älyllistä kapasiteettiaan häpeillä tämänkään sivuston kommenttipalstalla. Temppeleitä ja pyramideja tiedetään rakennellun tuhansia vuosia sitten, tämän iästä en ole ottanut selvää, mutta näkemieni harvojen kuvien perusteella ei tuo nyt aivan meitä tuhansia tai miljoonia vuosia edellä olevien otusten kyhäämältäkään vaikuta.

  • WeAreNotAlone sanoo:

    Höpönpöppöö

    Mietippäs sitä, että on kivikautisten asutuksilta löydettu useesti työkaluja. Ajat ovat muuttuneet, nykyään ei ole sallittua jättää työkaluja työmaalle talojen valmistuttua.

    Nyt ei ole kyse siitä, että nämä korkeasti ”koulutetut” – ties mitä maisterin arvoja napanneet itselleen olevat kuu-ukot olisivat rakentaneet mitään(vaikka uskonki, että jossain heillä on ollut näppinsä pelissä). Ovat opastaneet ihmiset oikealle tielle rakentamisen suhteen. Miksi monet korkeakulttuurien monumentit ovat rakennettu tähtien mukaan. Täs oivana esimerkkinä yksi Egyptin pyramideista ja Keski-Amerikan intiaanikansoista – jossa pyramidit ovat melkein yhtä isoja, mutta pyramidien sivut ovat metrilleen saman pitusii. Mikä sattuma tässäkin asiassa voi olla. Miten monien kulttuurien pyramidit ja asutukset muistuttavat kovastikkin toisiaan, vaikka ovat rakennettu eri vuosituhansilla ja eri mantereilla.

  • Entity sanoo:

    Työkaluja löytyy asutuksista, joissa niitä on käytetty, jos niitä ei löydy, ne ovat jossain muualla. Ei missään ole määrätty, että kaivauksista pitää aina löytyä työkaluja. 10 000 vuotta sitten ihminen oli aika lailla samanlainen otus kuin nykyään.

    Harmi etten voi tähän laittaa linkkiä, mutta katselin joskus vain hiukan taiteellisella otteella väritettyä dokkaria itseoppineesta inuiitti-kansaan kuuluvasta kuvanveistäjästä, joka nakutteli luonnonkivistä rautakaupasta haetuilla vasaralla ja taltalla aivan uskomattoman taitavia veistoksia. Vasaroita ja talttoja on ollut olemassa jossain muodossaan hyvin kauan, mutta itse en saisi niillä tehtyä kuin soraa ja mahdollisesti muutaman murtuneen sormen.

    Tähtien merkitys on taas toinen asia, jossa esi-isiä epäreilusti aliarvioidaan. Osalle menneen maailman kansoista tähtitaivaan tarkkailu oli ainut tapa suunnistaa paikasta toiseen ja ajoittaa selviytymisen kannalta tärkeät tapahtumat. Kun tietty tähti nousi horisontin yläpuolelle, antilooppilauma vaelsi tasangoille, kun tietyt tähtikuviot löivät kättä taivaalla, faarao tiesi että on aika julistaa Niilin tulva alkavaksi. Valosaastetta ei ollut, synkronoitua ajankäyttöä ei ollut, joku tai jotkut tarkkailivat taivasta vuosisatoja, ehkä jopa vuosituhansia. Ei ole ollenkaan ihmeellistä, että tähdet, joilla näytti olevan merkitystä, jopa mystinen yhteys, maailman tapahtumiin olisivat saaneet myös merkityksen rakennuksia suunniteltaessa. Arabiailaiset ja kreikkalaiset filosofit/matemaatikot suunnittelivat tutkimansa geometrian perusteella observatorioita, joiden kulmat ja sijoittuminen on tarkoitettu nimenomaan tähtitaivaan ja maailmankaikkeuden havainnoimiseen. Ihminen kun on jostain syystä eläin, joka osaa laskea mielettömän hyvin.

    Pyramideja ympäri maailmaa yhdistää se, että alhaalta ne ovat leveitä ja ylhäältä kapeita. Luultavasti se on ainut konsti millä korkeita rakennuksia ylipäätään on mahdollista rakentaa ilman nostureita, mutta tämä on toki vain omaa spekulointiani pyramidien yleisyyden syystä. Veikkaan ettei ufomiehiä tai valkoisen rodun ylivaltaa korostavaksi keksittyä atlantiksen kulttuuria (aikanaan Euroopassa oltiin hiukan vastarinnassa ajatuksen kanssa, että ihmisen alkukoti on Afrikassa, koska sieltähän tuotiin ali-ihmisiä orjiksi) tarvita tämänkään selittäjäksi.

    Tässä muutama mielenkiintoinen tiedejuttu:

    http://www.popsci.com/technology/article/2010-09/darpa-wants-mind-control-keep-soldiers-sharp-smart-and-safe

    Otsikko on raflaava ja teknologia olemassa pelkkänä konseptina, mutta äkkiseltään tuollaisella voisi ajatella olevan muutakin käyttöä kuin sotiminen. Ei varmasti tekisi kenellekään pahaa, jos nappia painamalla kestäisi stressiä paremmin ja keskittyisi terävemmin.

    Projekti, joka toteutuessaan tuottaa alle sadan euron hintaisia avoimen lähdekoodin supertietokoneita:
    http://www.kickstarter.com/projects/adapteva/parallella-a-supercomputer-for-everyone

    Kuvitelkaa millainen edistys seuraa siitä, jos edes ne muutamat miljoonat lahjakkaat ja motivoituneet ihmiset, jotka aiemmin vain haaveilivat laskentatehosta saavat käsiinsä supertietokoneen. Tosin vain kymmenen kertaa kalliimpia laitteita on jo teollisessa sarjatuotannossa ja niitäkin pystyy hankkimaan lähes kuka vain.

    Planetary resources niminen firma värvää jo astronautteja ja teknikkoja asteroidien louhintaa varten:
    http://www.planetaryresources.com/

    Todennäköisesti robotit tekevät raskaat ja vaaralliset työt, mutta sekään ei kerro varsinaisesti siitä, että ihminen ei olisi luonut jotain sellaista mitä ei ole koskaan ennen ollut.

    Sitten muutama insinöörien ihan itte, ilman kuu-ukkoja, suunnittelemia robotteja:

    Hondan kuuluisa Asimo, joka alkaa pian kelvata muuhunkin kuin ohjelmanumeroksi yhtiön pr-tilaisuuksiin. Asimo ei ole kehittynein eikä kätevin humanoidirobotti, mutta markkinoiduin varmasti.
    http://world.honda.com/ASIMO/

    Boston dynamicsin big dog, robottimuuli:
    http://www.youtube.com/watch?v=W1czBcnX1Ww

    NASAn robottiastronautti:
    http://robonaut.jsc.nasa.gov/default.asp

    …ja robonautin spinoff-projekti, ulkoinen tukiranka, jonka avulla halvaantuneet voivat taas kävellä:
    http://www.smartplanet.com/blog/bulletin/nasa-creates-8216ironman-like-exoskeleton-could-help-disabled-walk/2400

    Eikä tässä vielä kaikki, laitoin 7 linkkiä olemassaoleviin projekteihin. Meneillään on aika tavalla enemmänkin mielenkiintoista tutkimusta. Osa uutisoidaan heppoisesti, osaa ei uutisoida ollenkaan ja osa pitää etsiä tieteellisistä julkaisuista. Osan voi ymmärtää sellaisenaa ja osaa ei tajua, ellei ole oikeaa koulutusta, koska varsinkin tieteelliset julkaisut ovat suunnattu asiantuntijoille eikä maallikoille.

    Ei vaadi ihan kauhean syvällistä tonkimista, kun maailma ympärillä alkaa näyttää aika ihmeelliseltä.

Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomio!

Hei arvoisa Parablogin seuraaja,

Tämä sivusto toimii yksityisesti, täysin ilman ulkopuolista vaikutusta.

Sivuston toimintaa ja ylläpitokuluja (domaini, sivustotila) voit tukea lahjoittamalla haluamasi summan.

Olemme osa Suomen Galaktista Liittoa.

suomengalaktinenliitto.net

Voit tukea toimintaamme lahjoittamalla (PayPal ja pankkikortit)





Tai tilisiirrolla suoraan tilillemme.

Lahjoitustili:
Vesa Äijälä
FI98 5280 0020 0103 93
Kirjoita viestikenttään viestiksi: lahjoitus

Mainosyhteistyössä, otathan yhteyttä sähköpostilla: info.paranormaaliblogi(ät)gmail.com

Arkistot
Liity e-maillistaamme (uudet artikkelit mailiisi)
YHTEISTYÖSSÄ JA MUKANA
arkku net kotisivutilaa

suomen galaktinen liitto