FacebookSivustomme käsittelee paranormaaleja sekä yliluonnollisia ilmiöitä, joihin kuuluvat mm. kummitukset, avaruusolennot, ufot, viljapeltokuviot ja enkelit.

PB sisältää tuoreita uutisia yliluonnolliselta saralta, kiinnostavimpia kuvia sekä videoita. Jo yli 1700 artikkelia/postausta!

Kuukauden kommentti

Petri:

On se hyvin jännä kun vieläkin tätä UFO asiaa pidetään kummallisena ja sille naureskellaan vaikka todisteita puolesta on vaikka kuinka. Hyvin on ihmismassojen aivopesu toiminut minkä USA muistaakseni aloitti joskus 50-luvulla ja tämä aihe piti saada pidettyä piilossa. Ja jos disclosure projektin porukka ole pätevää tekemään luotettavia havaintoja sotilaallisine tutkineen niin sitten ei kukaan ihminen ole.

Kun ottaa huomioon kaikki varmaan jo tuhannet luottavien ja pätevien virallisten tahojen silminnäkijähavainnot sekä niihin liittyvät tutkahavainnot niin tämän pitäisi olla ollut jo pitkän aikaa itsestäänselvä että täällä lentelee muutakin kuin meidän koneita tai sääpalloja.
Mutta ei.. ufoskeptisyys kukoistaa edelleen ja media naureskelee koko asialle ja mikä pahinta, suurimpaan osaan ihmisistä tuo aivopesu toimii yhä!

No ei kai se toisaalta ole ihme kun vuonna 2018 on vielä ihmisiä jotka ihan oikeasti uskovat maapallon olevan litteä 🙂

Mutta toisaalta ymmärrän senkin että ajatus siitä että avaruudessa on paljon meitä älykkäämpiä olentoja on monille hyvin pelottava ja on helpompi pistää sormet korviin ja yrittää sivuuttaa koko asia. Suotakoon se heille joita pelottaa, kaikki eivät oikeasti ole vielä valmiita kohtaamaan totuutta. Tämähän oli juuri silloin 50-luvulla yksi kriteeri sille että tästä aiheesta päätettiin tehdä naurettava ja UFOihin liittyvä havaintoja alettiin salata. Onhan se ehkä ihmiskunnan historian suurin uutinen ja olisi ehkä sekoittanut maailman joten toisaalta ymmärrän että tuohon päätökseen tultiin. Mutta eikö olisi jo nyt aika alkaa raottaa totuuden verhoa.. ja ehkä niin jo tehdään kun aiheesta aina välillä uutisoidaan onneksi ihan vakavasti kuten tässä tiedemiehen puolesta jonka rohkeudelle nostan hattua.

Dyatlovin solan onnettomuus vuonna 1959

Kohtalaisen kuumottava keissi, joka vaatii IMO oman artikkelinsa. Englanninkielinen copy/paste ATS:n foorumilta. Tapaus myös Wikipediassa. Alkuperäisen jutun kirjoittanut ATS:n jäsen Rising Against. Tässä vielä erilainen versio hiihtoreissusta.

Menehtyneiden muistomerkki

This is the fascinating case of a group of 9 students on a skiing holiday in the Ural Mountains of Russia in Sverdlovsk Oblast, in 1959 led by expedition leader Igor Dyatlov (Hence the official name of the case).

Despite this group of 8 men and 2 women being students though, they were still said to have been particularly experienced in skiing tours, expeditions and overall pursuits of this nature. This being so, a couple of days into there expedition, one which would be there last, the weather started to drastically deteriorate, thus forcing the group to eventually pitch up there tents on the Kholat-Syakhl mountain in an open space as opposed to the preferred wooded terrain.

According to the official story we have, all of the students, apart from one whom stayed behind due to illness (please see diagram below), mysteriously disappeared shortly after setting up camp here sometime in the middle of the night. It then became one of the most mysterious of it’s kind…

Yuri Yudin halaamassa Lyudmila Dubininaa. Dubinina jätti ryhmän sairastuttuaan. Igor Dyatlov seuraa sivusta.

Reports bizarrely show that no struggle had taken place inside the tent due to the disappearance, but instead, something had seemingly startled the group and caused them to rapidly flee. A total set of 9 footprints leading away from the campsite are said to have been found, along with everyones equipment, there clothes – Some of the students actually ran off into the middle of the night with one shoe on, some with the most basis levels of attire, some with just mere socks on, and some were found completely barefoot. Not forgetting the temperatures can reach far below Minus 30 degrees Celsius for example here.

Even so, a few of the group seem to have made it quite a distance from the campsite – around a kilometer away in fact as that’s roughly where the bodies were eventually found. All unfortunately dead.

Now, originally, the group were supposed to send a telegraph a mere couple of days after disappearing to the local sports club in the hope of contacting the only surviving member of this group – the one whom had previously stayed behind due to an illness. But, as the group met there demise, no such telegraph obviously could be sent.

So, as the days passed, the relatives of the group eventually forced a rescue operation to be undertook. It was this rescue team whom, On February 26, had eventually found the tent and later the bodies of the students, in what was one of the most bizarre and to this day remaining unsolved cases of this nature potentially ever recorded. Here is the state of the tent that they originally found:

Hiihtäjien teltta löydettiin helmikuun 26. päivänä vuonna 1959. Teltan sisältä ei löydetty merkkejä kamppailusta.

Following the footprints I had previously mentioned, they were led to the nearby woods, situated on the opposite of the pass. What they found here was the remains of a fire, along with the first two dead bodies, those of Krivonischenko and Doroshenko – both of which were in basic under clothing and both had no shoes on. Whatever had startled the group, It had caused them to flee very quickly indeed. The cause of death was officially classed as Hypothermia.

The group then found 3 more bodies close by – the bodies of Dyatlov (the expedition leader), Kolmogorova and Slobodin. All found at separate distances from each other. And all found in relatively close situations to the first 2 bodies.

The rest of the group (Nicolas Thibeaux-Brignollel, Alexander Zolotaryov, and Alexander Kolevatov) were then found around 2 months later buried deep under snow near a ravine in a stream valley further into the wood. It was this though which sparked a great deal of interest in this case by many as the group found were shown to have suffered no external injuries at all, instead, very severe internal injuries. Something likened to that of a severe car accident. 

Thibeaux-Brignollel for example was found with a fractured skull, with no external showing of this, remember. Dubinina and Zolatarev had numerous broken ribs – and strangely of all, Dubinina’s tongue had been completely removed.

Nämä kuvat otettu luultavasti kohtalonpäivänä. Yllä ryhmä asentaa telttaa.

One can only imagine what really occurred here it would seem – then again, imagining what could’ve caused this exactly would prove very difficult indeed. After all, no suspicious footprints were found in the snow (just the set of 9 footprints from the original group), no signs of any struggles taken place and most strange of all, severe injuries were sustained with absolutely no external damage to any of the group members. Even bruises on any of the students were not found.

I believe the case was then eventually closed a few months later, and then sent to a secret military archive. Prior to this though the official story stated that there was absolutely no evidence of wrong doing from any of the parties involved. And the surrounding area was also closed off for around three years to skiers and other adventurers. Presumably due to these events and also I’m sure due to the other strange events which have occurred in this strange Russian Mountain.

For example, the death of another group of Nine Mansi have been reported missing in a location nearby also, Although I believe it wasn’t at the same time as the original group being discussed in this thread, and eve an incident involving a plane crash again involving 9 individuals occurring here also. Theses strange occurrences seemingly giving this area a reputation for ”strange” behaviors particularly involving 9 individuals every time too.

Here is a diagram of the path of the students as well as the locations of some of these other incidents:

According to locals, as well as Lee Ivanov, the head Investigator, something odd was spotted in the surrounding area during the investigations – ”Flying spheres” were said to have been spotted here. Many attributing the mysterious circumstances of the missing students to these strange flying spheres also.

Tests of the clothing found, according to De-classified documents in 1990, also seem to show that at the sites of the dead bodies extremely high does of radiation had been found, as if they had been handling radioactive materials even or as if they had been in a highly radioactive area. The original chief investigator, Lev Ivanov, described how he took a Geiger counter with him to the campsite on the mountain slope; as he approached, the device started to click rapidly and loudly.

This perhaps giving the extraterrestrial and paranormal conclusions more weight It seems. Evidence at the campsite itself also seemingly points to the conclusion that the students had been blinded also. What could have caused this I wonder? Something we simply do not know yet but interesting to ponder over nonetheless.

And last but not least, the relatives of the family’s of the group claim that the skin of their dead loved ones was even tanned and tinted dark orange or brown. And their hair had all turned completely gray.

This truly is a fascinating case of disappearance – one which points to something potentially extraordinary happening here.

History Channelin video tapahtuneesta:

LÄHDE

Tykkäys ja jakotoiminnot:

29 kommenttia aiheeseen: Dyatlovin solan onnettomuus vuonna 1959

Sivu 1. Yhteensä 1.1
 • tuomo sanoo:

  jaa-a. tällainen suomentamaton, masentavan pitkä englanninkielinen kirjoitus… En jaksanu edes aloittaa lukemista.

 • Huttu sanoo:

  Tää on oikeesti kuumottava, joskus pari vuotta sitten luin tosta ekan kerran. Aito ja mielenkiintoinen mysteeri, lisää tälläisiä kiitos 🙂

 • Mickan sanoo:

  Tästä oon lukenut ennenkin ja on oikeasti tosi mielenkiintonen keissi. Mun mielestä olisi vain tänne saanut suomentaa. Ei voi olettaa, että kaikki haluavat/osaavat lukea pitkiä enkun kielisiä settejä. Olisi kiva, että myös tällaiset henkilöt saisivat lukea tästä tapauksesta.

 • Karhu IV sanoo:

  Ihan mielenkiintoinen juttu mutta ei kunnon spekulaation ole mahdollisuuksia. ”Luonnollisista” selityksistä tulee mieleen, että kun ovat juosseet paikalta pois ja jäätyneet, olisivatko opiskelijoina pelanneet spiritismiä ja käyttäneet huumeita yhtä aikaa? :p

 • Pekoni Pekka sanoo:

  Voisitko postata tuon suomennettuna?

 • Mazahito sanoo:

  Itsellä ei aika aika riitä nyt suomentamaan, valitan. Wikipedia-linkistä löytyy myös suomenkieleistä tietoa.

 • Akvinolainen sanoo:

  Tapauksen salailu, arkistomateriaalin katoaminen viittaavat viranomaisten (sotilas) aiheuttaneen tämän. Vammat viittaavat tela-ajoneuvon yliajoon, silloin ei jalanjälkiä jää. Luultavasti alunperin vahinko ja myöhemmin paniikissa peittely. Uhreja ei enään ensimmäisen kuolemantapauksen jälkeen päästetty leiriin, vaan loput joko paleli kuoliaaksi tai takaa-ajettiin rotkoon.

 • Mazahito sanoo:

  Itse uskoisin karhun hyökkäykseen, tai susilauma.

 • Mundane sanoo:

  Vaikka tämä onkin oikeasti mielenkiintoinen todellinen mysteeri, ei selityksen välttämättä tarvitse olla kovinkaan ihmeellinen. Lumivyöry ja sen aiheuttama paniikki selittävät aika helposti lähes kaikki mysteerit.

 • Ogeli sanoo:

  Myös radioaktiivisuuden?

 • Thene sanoo:

  Eikös joltain noista löytynyt myös palovammoja? Taisi olla vielä ihan sisäisiä palovammoja. Korjatkaa jos muistan väärin.

  Ehkä venäjän armeija kokeili jotain asetta, esimerkiksi ilmakehässä räjäytetty ydinase tappoi heidät lämpösäitelyllä, ja he paniikissa pakenivat teltasta ja kuolivat.

 • Mundane sanoo:

  Radioaktiivisuuden merkitystä on paisuteltu aika paljon monissa artikkeleissa. Ilmeisesti sen laadusta tai määrästä ei ole selkeää tietoa olemassa (se, että säteilyä oli ”merkittävä” määrä joidenkin hiihtäjien takeissa ei tarkoita sitä, että määrä olisi suuri ja vaarallinen), mutta säteilyaltistusta pidetään pinnallisena ja määrällisesti pienenä. Säteilyn on arveltu olevan peräisin esim. lyhdystä (http://www.straightdope.com/columns/read/2482/are-camp-lanterns-radioactive). Toki laskeuma jostain kaukana tehdystä ydinasekokeestakin on (ehkä?) mahdollinen selitys.

 • Spiral. sanoo:

  Renny Harlin taisi tehdä elokuvakin täshän tapauksen liittyen, tosin en tiedä, onko sitä vielä edes julkaistu Suomessa: The Dyatlov Pass Inciden t(2013). http://finnish.imdb.com/title/tt1905040/
  Tapaus sinänsä on tuttu jo vuosien takaa eri sivustoilta.

 • Kuolemantuoja sanoo:

  Muistant uon tapauksen, että outoja valoja oltiin nähty taivaalla tapauksen sattuessa.

 • Tylsä sanoo:

  Mitä tässä nyt on sellaista ettei lumivyöry ja eläimet sitä selitä?

 • Gamma sanoo:

  Samasta aiheesta on ollut täällä aiemminkin http://paranormaaliblogi.net/index.php/2008/03/02/dyatlovin-mysteeri/

 • Jaa´`a says: sanoo:

  ”Mitä tässä nyt on sellaista ettei lumivyöry ja eläimet sitä selitä?”
  Jos nyt selittäisit ensiksi sen eläin ja lumiyöry teorian. Argumentointiin pitää tuoda faktoja jos noin varma olet omasta teoriasta.
  Pelkät heitot eivät riitä. Jotain kättä pisempää jos takana on tietoa. Raota hieman tietolähteitäsi niin pääsemme asiaan.

 • Jaa´`a says: sanoo:

  Gamma, mikä on motiivisi tölväistä. MM. selvittämättömistä Ufo-tapauksista on tapana keskustella tietyin väliajoin.Roswell putkahtaa aina takuuvarmasti aina esiin tietyissä piireissä. Se antaa jopa uskottavutta mm. ufotutkijoiden piireissä. Itse olet juuttunut ”vanhoihin” tapauksiin jotka toki tuovat turvallisuuden tunnetta. Avoimuutta tarvitaan tänä päivänä ufo tutkimuksessa.
  Tosin Suomessa ei ole nykysin yhtään ”tämän päivän” ufotutkimus järjestöä. He ovat juuttuneet juurikin 60-70 luvulle.
  Tuo RST:n kanavan tekemä dokumentti vahvisti käsitykseni.

 • Entity sanoo:

  Väite, jonka Tylsä esitti, on että luonnollisista selityksistä lumivyöry ja eläinten mahdollinen hyökkäys voisivat sopia. Karhu on tuskin hyökännyt keskellä talvea. Susilaumatkaan eivät ole ihan niin verenhimoisia kuin petovihaajat antavat ymmärtää, ainakaan tiettävästi kahteensataan vuoteen ihminen ei ole joutunut suden suuhun ja luultavasti sutten tekemät vahingot olisi huomattu ja osattu tulkita oikein.
  Lumivyörykin tuntuu kyllä kaukaa haetulta, mutta luultavasti mahdollinen selitys se voisi olla. Selittäisi ainakin sisäiset vammat. Sisäisen vamman aiheuttava voima ei välttämättä aina tee ulkoista vammaa. Päänsä kolhinut voi olla omastakin mielestään kunnossa kerättyään itsensä ja tuupertua myöhemmin kuolleena maahan sisäisen vamman takia.

  Ongelmalliseksi tuon tapauksen selittäminen millä tahansa selityksellä tekee se, että tapauksen ainoat todistajat olivat kuolleita, kun sitä alettiin selvittää. Esimerkiksi jos taivaalla on havaittu valoja, se ei todista kuin sen että taivaalla on havaittu valoja. Siitä onko havainto tehty samaan aikaan kun retkue on menehtynyt, ei ole tietoa. Tuollaisessa tapauksessa olisi ihan järkeenkäypää listata mahdollisia luonnollisia selityksiä tapahtuneelle ja alkaa sulkea niitä järjestelmällisesti pois, kunnes todennäköisin löytyy, ellei sitten jää selittämättömäksi.

 • Tylsä sanoo:

  Jaa´`a, en jaksanut lukea tätä kirjoitusta mutta olen aiemmin lukenut tästä tapauksesta mm. wikipediasta ja silloin mielestäni paras selitys oli lumivyöry mutta en nyt muista kaikkia yksityiskohtia jotta voisin lumivyöryteoriaa mitenkään perustella mutta jos joku haluaa selittää, että mikä havainto ei sovi sen kanssa yhteen, niin ollos hyvä.

 • Entity sanoo:

  Kommenttini meni jälleen seulaan, eikä kyllä yhtäkkiä tule itselle mieleen että minkähän takia. Suodatin on ilmeisesti viritelty hiukan yliherkäksi.

 • Mazahito sanoo:

  En sitten tiedä miten lumivyöry voi kaivaa ihmiseltä silmät päästä…?

 • AamuKooma:/ sanoo:

  Tämä keissihän debunkattiin jo joskus aikaa sitten

  Silmien puutumiset jne johtuivat ihan luonnon omasta hajottamisesta, haaskoista jne. Muistaakseni radioaktiivisuutta löytyi vain niiltä uhreilta jotka olivat opiskelleet laboratoriossa.

  Ja sitten ne valot joita taivaalla nähtiin varmistuivat muistaakseni R-7 ohjuksiksi joita laukaistiin alueella.. Monien lähteiden mukaan alueelta löytyi paljon metalliromua, joka vahvistaisi epäilyjä että armeija käytti aluetta harjoituksiinsa.

 • Mazahito sanoo:

  Kiitos AamuKooma!

 • Atte sanoo:

  v****mainen toi THERE — THEIR, selvästi joku ryssä kirjottanu

 • Gamma sanoo:

  ”mikä on motiivisi tölväistä.” Tölväistä? Minä vain linkitin paranormaaliblogin aiemman uutisen aiheesta, koska tässä artikkelissa ei siitä ollut mainintaa.

 • tontox sanoo:

  Tästä jutusta tuli joskus ( viime syksynä) dokkaria ja siinä olivat kovasti myös sitä mieltä että aluella sattunut raketti/ohjus/sateeliitin laukaus olisi mennyt vituiks ja tippunut aika lähelelle näitä ”retkeilijöitä” ja sitte militaristit menneen tottakai tutkimaan ja keräämään romuja poies niin olisivat lumimyräkässä ajelleet näiden teltan yli aivan kuten ylempänä joku myös kirjoitteli. Yleensä tuollaisia kokeita peitellään aika paljolti jos niissä on kyse uudemmasta teknologiasta ja varsinkin jos se nyt vielä sattuu tippumaan alas ja sitte vielä vahingossa/tahallaan teilataan muutama hiihtäjä.

 • sieni sanoo:

  Nää englanninkieliset kopipastat alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään. Eikö tällä sivulla vaan jakseta vaivaitua suomentamaan tai etsimään suomenkielistä? Jos haluttaa kopipastata englanninkielistä niin vois sit vaan suoraan pastaa se linkki wikipediaan..

 • Kuolemantuoja sanoo:
Sivu 1. Yhteensä 1.1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arkistot